Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Strålman är tillbaka i USA – utan familjen: ”Fick lite kalla fötter när jag skulle åka”

NHL fortsätter att ta steg framåt i sina planer att starta upp säsongen igen. Anton Strålman har tidigare varit kritisk till att spela färdigt säsongen under pandemin men har i alla fall rest tillbaka till USA. Familjen lämnade han dock hemma i Skövde.

Anton Strålman är tillbaka i USA för att förbereda sig inför att NHL-säsongen ska återupptas.

Bild: TT

Annons

Anton Strålman var en av de spelare som höjde rösten och var kritiskt till att NHL skulle återuppta sitt spel under sommaren och hösten. Trots det röstades förslaget igenom bland spelarna och nu ser det ut som att det trots allt blir spel i världens bästa hockeyliga. Något han fortfarande inte känner sig helt tillfreds med.

Annons

Annons

– Det är inte alls självklart att hockey ska spelas i sommar. Att det ska vara sport på liv och död. Men jag är inställd på att spela, det var därför jag åkte över. Men det är för tidigt att svara på den frågan. Jag behöver få mer information, säger han till SportExpressen om huruvida han kommer att utnyttja den av NHL givna möjligheten att stå över spel på grund av corona.

I förra veckan flög Strålman från Sverige till Florida för att förbereda sig inför fortsättningen av säsongen. Men familjen blir kvar i Sverige.

– Vi fattade det beslutet ganska tidigt att jag skulle åka tillbaka ensam, men jag ska erkänna att vi fick lite kalla fötter i tisdags när min avresa närmade sig. Men det känns ändå tryggt för mig att de är hemma just nu. Vi har eget hus med stor tomt utanför Skövde och restriktionerna är nog färre i Sverige just nu, då antalet nya fall inte är av samma storleksordning som här i Florida.

Redan förra veckan lämnade han alltså Sverige och vill det sig illa, eller väl beroende på hur man väljer att se på det, och laget går långt i slutspelet kan Strålman tvingas vara utan sin familj i drygt tre månader.

Annons

– Det är en otroligt stor uppoffring vi spelare tvingas göra nu när vi åker iväg från våra familjer. Skolorna har sommarlov och det är en tid när man annars njuter av att vara tillsammans med familjen. Å andra sidan kan man säga att vi nyss haft några lediga månader och att det finns människor som till vardags gör lika stora uppoffringar, som militärer med tjänstgöring utomlands och andra yrkeskategorier.

Annons

Annons

Till toppen av sidan