Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare - stänga Lindängen fel väg att gå

Att stänga Lindängen är fel väg att gå. Tidaholms kommun behöver inte sämre kommunal närvaro på landsbygden utan bättre närvaro. Även landsbygden behöver kommunal service!

Lindängen.

Bild: Claes Rydholm

Annons

Den politik som nu bedrivs i Tidaholms kommun doftar unken 1900 tals centraliseringspolitik. En sådan politik leder enbart till större och större centralisering. Det är samma tankar som en gång stängde butikerna på landsbygden och nu tömmer butikslokaler i stan till förmån för näthandeln. Det är samma tankar som får stora företag att lämna kommunen för att “komma mer centralt”

Det är fel tid att fortsätta den vägen nu. Näringslivet har redan delvis förstått det och jag kan idag handla från min lokala handlare och få maten till dörren.

Det är dags att inse att kommunen behöver landsbygden, eller snarare kommunen är landsbygd med en liten förtätning i centrum. Skaraborg är ett unikt område med stora möjligheter i framtidens samhälle, ett samhälle uppbyggt av ett klustertänkande snarare än centrumtänkande.

Annons

Ekonomin lyfts ofta fram som ett hinder för att satsa på landsbygden, det kostar för mycket… Ekonomi är fantastiskt så till vida att det kan bevisa vad som helst, det gäller bara att välja rätt siffror. Stora enheter är inte alltid bättre. ett exempel, i våras blev 900 barn i Jönköping utestängda från skolan eftersom 2 i personalen var smittade. Om skolan varit uppbyggd med exempelvis 3 enheter så hade kanske bara 300 barn med familjer drabbats.

Annons

Det är nu 20 år sedan millennieskiftet och vi lever i ett nytt århundrade. Det är dags att de styrande i Tidaholm släpper sargen och tar till sig möjligheterna och funderar över vad man vill med kommunen. De centralistiska tankarna finns det redan de som driver och den vägens förespråkare landar i en vision om två megastäder i Sverige, Stockholm och Örestad resten är tomt. Är det dit vi vill eller ska vi ha en levande kommun med verksamhet och boende i hela kommunen?

Bevara Lindängen, sök nya samarbeten fundera över hur man kan utveckla och inte avveckla. Varför kan vi inte ha tillgång till distriktssköterska, barnavård, bibliotek osvi hela kommunen?

Börja med att riva upp beslutet om nedläggning av Lindängen och börja sedan planera för hela kommunen! Det viktigaste ordet som finns i dag är relevans, relevans som att vara viktig och betydelsefull för någon. Är Tidaholms kommun relevant för alla invånare i dag?

Annons

Styrelsen för Lena Gille byförening genom Bertil Lindgren

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy