Annons

Annons

Annons

Buskörning i Tidaholm

Insändare
Kommunledningen agerar mot buslivet: "Det får vara nog nu!"

Det har varit stökigt i Tidaholm från och till i sommar. Framför allt nattetid. Många invånare har reagerat och hört av sig till kommunledningen.

Nu kommer kommunen också att vidta åtgärder. Det skriver kommunalrådet Anna-Karin Skatt (S) i ett öppet brev nedan.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Busliv och nedskräpning har eskalerat i Tidaholm under sommaren. Parkeringsplatsen utanför Tidavallen ser alltsom oftast ut så här efter en helg.

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

Problem med buskörning i Tidaholm är tyvärr inget nytt. Men nu får det vara nog!

Vår bilkultur är något vi är stolta över men den har inget att göra med det som pågår på våra centrala vägar sent på nätterna när det körs på ett trafikfarligt sätt och spelas musik så att rutorna på omkringliggande byggnader skakar.

Det är respektlöst mot alla som bor och befinner sig i närheten. Det är skadligt för näringsidkare i vår kommun. Det är inte acceptabelt.

Annons

Annons

I dialog med polisen kommer kommunen nu att vidta flera åtgärder. Det kommunen har möjlighet att göra är att ta fram särskilda trafikregler; att stänga av vägar eller besluta om parkeringsförbud på parkeringsytor mellan vissa tider. Vi kommer att se över dessa möjligheter på nytt och kommer att vidta åtgärder. Vi kommer också att ta initiativ för att öka närvaron av vuxna på stan.

Nu vänder jag mig direkt till dig som regelbundet kör på ett sätt som stör: Sluta. Det du gör är respektlöst. Det stör dina medmänniskor och skapar onödiga konflikter i vår stad. Vi vill inte behöva inskränka möjligheterna att köra bil här. Vi vill inte att polisen ska behöva lägga tid på att komma till oss för att be någon sänka musiken, utan att resurserna ska finnas när vi verkligen behöver dem.

Vi vill vara en motorvänlig stad och vi vet att det finns många som uppför sig på ett föredömligt sätt. Men du som inte gör det förstör tyvärr även för dem som sköter sig.

Till dig som har ungdomar som är ute sent: Fråga vad de gör? Var en förebild och engagera dig. Det är viktigt att säga att det inte bara är ungdomar i bilarna som stör men många är unga för dessa har även vårdnadshavare ett ansvar.

Till er som störs: Jag förstår er. Jag lovar er att vi gör det vi kan för att komma fram till en lösning men detta är ett komplext problem som kräver engagemang från flera håll. Tillsammans med polisen har kommunen en handlingsplan. Nu kommer vi att ta nya initiativ.

Anna-Karin Skatt (S), kommunalråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan