Annons

Annons

Annons

Golf

Nyheter när tidaholmarna gör upp på golfbanan

Fler damer i Tidaholmsmästerskapet i golf.

Det hoppas ordförande Berit Eriksson på.

– Nu har vi fixat så att tjejerna får gå tillsammans på banan, det har efterfrågats.

Text

Lisbeth Blomqvist Andersson och Maria Wänerstig har visat sig på styva linan förr i Tidaholmsmästerskapet i golf. Nu hoppas ordförande Berit Eriksson på ännu fler damspelare i startfältet.

Annons

För alla golfare i staden är Tidaholmsmästerskapet en given höjdpunkt på sensommaren. Klubben gör liksom tidigare upp på natursköna Hökensåsbanan.

Berit Eriksson är ordförande i Tidaholms Golfklubb. Hon berättar om en del nyheter.

– I år kommer vi att kora två Tidaholmsmästare. Det tävlas i Tidaholmsmästerskapet scratch, samt i Tidaholmsmästerskapet handicap.

Annons

Utmärkelserna bästa dam- och bästa herrspelare är därmed avskaffade.

Annons

– De priserna finns nere på Idrottshistoriska nu.

Mästerskapet avgörs som "shotgun", det vill säga att alla spelare sprider ut sig på banans alla hål och så är det gemensam start tidigt på lördagsförmiddagen den 22 augusti.

– Det innebär också att alla är klara nästan samtidigt. Det blir trevligare på det sättet när vi ska hålla prisutdelningen.

Klubben vidtar nu även förändringar för att få med fler damspelare. Det finns många kvinnliga medlemmar i klubben, men relativt få vill vara med och tävla.

– Det kom förslag på att damerna ska kunna gå ut tillsammans och det har vi tagit till oss, nu hoppas vi att många tar chansen, uppmanar Berit Eriksson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan