Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

Första pallplatsen för regerande mästaren Hansen i Finland

Efter en tuff start i svenska Höljes förra helgen visade Timmy Hansen lite mästartakter när rallycross-VM körde sin andra deltävling i Finland i helgen.

Timmy Hansen körde in första pallplatsen och klättrade i totalställningen efter två race i Finland.

Bild: Lo Hägerfelth

Annons

Efter lång väntan var det förra veckan äntligen premiär i årets rallycross-VM. De första loppen för säsongen kördes i värmländska Höljes. För regerande världsmästaren Timmy Hansen blev det alltså start på hemmaplan när jakten på en andra raka VM-titel började. Där och då blev det ingen drömstart för Timmy Hansen som blev sex i ett race och missade final i det andra. Brorsan Kevin slutade istället som bästa Hansen-brorsa med sin andraplats i andra racet.

Annons

Annons

Den här helgen dundrade VM vidare med två race i Finland. Där skulle Timmy Hansen få fart på grejerna och säsongen. I det första racet slutade han på en tredjeplats medan brorsan Kevin blev sexa. I det andra racet blev det en femteplats för Timmy medan Kevin missade final. Vann gjorde Johan Kristoffersson under lördagen och på söndagen var det hemmaförare Niclas Grönholm som stod som segrare.

I och med helgens resultat klättrade Timmy förbi Kevin i totalställningen och är nu uppe på en fjärdeplats med Kevin som femma. Leder gör Johan Kristoffersson framför Mattias Ekström och Niclas Grönholm. Nästa race körs i Lettland i slutet av september.

Annons

Annons

Till toppen av sidan