Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Tre fordonsrelaterade Tidaholmsförslag nyligen inkomna – detta handlar de om

Ställplats för husvagn, laddstationer för elcykel och cykelpumpar i centrum. Tre fordonsrelaterade Tidaholmsförslag har kommit in till kommunen under sommaren.

Tre fordonsrelaterade förslag har kommit in till kommunen under sommaren.

Bild: Gabriel Rådström

Annons

Lena Johansen önskar ställplats för husbil och husvagn vid Tidaholms sommargård i Gamla Köpstad i Varberg.

”Det finns mycket outnyttjad mark så det skulle gå lätt att ordna. Då skulle fler tidaholmare ha tillgång till denna fina plats” skriver hon i sitt förslag.

El är ett plus, enligt Lena Johansen, men inte heller det är nödvändigt. Bokning och betalning menar hon skulle kunna ske på kommunens hemsida.

Annons

Annons

”Tror att många skulle uppskatta om det kunde göras” skriver hon.

Laddstation och cykelpump

Även två cykelrelaterade förslag har inkommit. Dels tycker Tina Nilsson att det behövs laddstationer för elcykel i Tidaholm.

”Om det är någon som kommer ifrån våra grannkommuner hit på sin elcykel så kan det vara bra att kunna ladda den här” skriver hon.

Ronnie Svensson önskar cykelpumpar till allmänheten i sitt förslag.

”Som det är idag så finns det bara ett ställe i Tidaholm där man på ett smidigt sätt kan pumpa sin cykel. Det är Simons cykel & motor som står för den servicen. Den pumpen är dock stängd då butiken inte är öppen” skriver han.

Han föreslår att kommunen ordnar en eller två platser där cyklister kan pumpa sina cykeldäck oavsett tid på dygnet.

”Cykling främjar dessutom hälsan och det är mycket roligare att cykla med rätt lufttryck i däcken” avslutar han.

Fakta: Tidaholmsförslag

Tidaholmsförslag är medborgarförslag där kommunens invånare kan lämna in sina idéer på hur kommunen kan utvecklas. Medborgare kan sedan rösta på andras förslag. När ett förslag når 50 röster under en 90-dagars röstningsperiod tas det upp i kommunfullmäktige. Där beslutar politikerna om ärendet tas vidare och vilken nämnd som behandlar förslaget.

Annons

Annons

Till toppen av sidan