Annons

Annons

Annons

Annons

Skaraborgs Sjukhus i Skövde

Kirurgläkare på Skas prisas av studenter – får handledarpriset

Kirurgläkare Mile Bergvall vid Skaraborgs Sjukhus har vunnit SLF Student Göteborgs handledarpris 2020. Han prisas för sitt engagemang i studenters utveckling.

Kirurgläkare Mile Bergvall, Skaraborgs Sjukhus. Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus

Annons

Mile Bergvall har nu chans att vinna SLF Students handledarpris på ett nationellt plan. Han kommer även att hålla en lunchföreläsning på Medicinareberget vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, vilket vinnaren gör enligt traditionen.

”Mile inbjöd till en öppen och god stämning i rummet för frågor och funderingar från alla studenter. Han tog sig tid att lyssna, förklara och gav oss chansen att tänka själva och förklara inför de andra våra tankegångar vilket var ovant men nyttigt att den tiden fanns. Han tog ett steg tillbaka i våra möten med patienter så att vi fick stå på egna ben och föra samtal vid ronden, bad oss förklara medicinska begrepp till patienter som gjorde att man växte när man insåg att man kan mer än vad man ibland tror”, står det i nomineringen, som kommer från studenter som haft Mile Bergvall som handledare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan