Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Personal vädjar: ”Låt Lindängen få vara kvar”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Personal på Lindängen skriver i en insändare vad de anser om planerna på att lägga ner äldreboendet. Foto: Janerik Henriksson

Annons

Personal på Lindängen gör här sin röst hörd angående planerna på nedläggning av äldreboendet i en insändare.

Nu ska de lägga ner Lindängen för att de säger att det är det dyraste boendet. Då undrar vi vad är det som kostar eftersom vi alltid har hållit våran budget, vi har en låg sjukfrånvaro på 1,8% 2019 kontra Solvik som vi nu ska flytta till, som har en sjukfrånvaro på ca 14% 2019. Vi tycker att politiken borde kolla på där det blöder istället och ta inte utav de verksamheterna som fungerar.

Solvik är en arbetsplats med stora avdelningar. Där finns inga taklyftar så den fysiska delen blir mycket tyngre. Psykiskt sett så ska inte en demens sjuk vara på stora avdelningar, de ska ha lugn och ro, blir det för mycket folk så skapar det mycket oro och förvirring. På Lindängen så är det små avdelningar där våra demens sjuka mår bra och det genererar i att de har lite mediciner.

Vad säger kommunens värdegrund och vår kvarboendeprincip, har vi helt glömt av den nu? I värdegrunden så står det att välbefinnande uppfattas som en känsla av trygghet och en meningsfullhet, var finns den i denna flytt? Våra boende har skapat trygghet där de bor och genom att bryta upp detta så har många utav våra boende tappat livsgnistan.

Annons

Annons

De säger att de ska spara 4 miljoner! Men den här flytten, vad kostar inte det? Och vart kommer de pengarna ifrån när vi inte har några? Den kostnaden behöver vi inte ha om alla får stanna kvar. Vad är det för helhetssyn vi har i kommunen, är det så att levande landsbygd inte ska vara kvar och alla ska bo i stan? I Ekedalen har vi många äldre som bor kvar i sina hus som sedan vill bo på Lindängen. Pratar man med folk som sitter väldigt högt upp i politiken i andra kommuner så rör man inte en fungerande verksamhet.

Gör Lindängen till ett demensboende istället som vi inte har idag, som många andra kommuner har, ett litet boende i lugn miljö. Samarbeta mellan förvaltningarna som vi idag har en förskoleavdelning på övervåningen, underbart för våra äldre, ett levande hus med unga och äldre.

I kommunens egen prognos så kommer alla våra äldreboende att vara fulla 2022 och då är Lindängen inräknat där, åren efter det så ökar bara antalet platser som vi behöver ha, hur tänker man där? Vi blir ju bara äldre och äldre, det här snabba, ej genomtänkta beslutet kommer att kosta oss mycket pengar i närtid.

Och med en budget, som blöder i ena änden så får ju alla förvaltningar hjälpas åt med detta och inte bara de äldre och svaga! Allt detta händer i corona-tider där vi ska skydda våra äldre!

Annons

Politiker hur vill ni själva ha det när ni blir gamla!

Personalen på Lindängen

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy