Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm Centrum

Insändare
Insändare: Kulturskolan en resurs i samhället

Kulturskolans intresseförening (KIF) läste med stor glädje ett reportage i Västgöta-Bladet om en förre detta elev på Kulturskolan Smedjan Tidaholm.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det är av största vikt att alla inom kommunledningen ser att Kulturskolans kompetens och mångsidiga verksamhet har stor betydelse för hela kommunen", menar insändarskribenten.

Annons

Eleven tog modet till sig att arbeta inom IT-branschen tack vare att hen har haft möjligheten att få en utbildning i musik och scenkonst på kulturskolan. I ung ålder fick eleven utmana sig själv genom att våga sjunga och spela framför publik. Samtidigt fick hen stöttande personer runt omkring sig. Dessutom fick eleven tidigt uppleva en gedigen utbildning inom musik och kultur som hen bygger sin framtid på.

Annons

Annons

Finns det något bättre för barn och unga än att hitta ett sammanhang där man får nya kunskaper och redskap för eget skapande som ger självförtroende och lust? Knappast!

I Tidaholm är Kulturskolan Smedjan den som ger unga möjlighet till träning i allt från drama och dans till sång och de flesta musikinstrument. Det har stor betydelse för hela samhället och i synnerhet barns och ungas lärande för livet att kulturskolor finns kvar i kommunerna trots att den inte är lagstadgad.

Att lägga extra tuffa besparingar på en viktig barn- och ungdomsverksamhet som Tidaholms Kulturskola kan inte vara rätt väg att gå för Tidaholm. Det är av största vikt att alla inom kommunledningen ser att Kulturskolans kompetens och mångsidiga verksamhet har stor betydelse för hela kommunen. Besparingskrav bör inte vara extra stora för barn och ungdomar!

Zelal-Sara Yesildeniz

Ordförande för Kulturskolans intresseförening (KIF), Kulturskolan Smedjan Tidaholm

Till toppen av sidan