Annons

Annons

Annons

Handboll

Fin start för HV Tidaholm – vann med fem bollar i Trollhättan

Det blev en seriepremiär i dur för HV Tidaholm i handbollstrean.

På bortaplan vann laget med 23–18 (10–7) mot KFUM Trollhättan.

– Det var en bra premiär från vår sida, sammanfattar tränaren Jonatan Eriksson via HVT:s hemsida.

Det var en nöjd Jonatan Eriksson, tränare i HV Tidaholm, som summerade söndagens seriepremiär mot Trollhättan på bortaplan.

Bild: Fredrik Sandquist

Ett bra försvars- och målvaktsspel la grunden till den här premiärvinsten för HV Tidaholm. Laget var för övrigt i ledning matchen igenom i Trollhättan.

Annons

Annons

– Vi ledde ju inte med så mycket i första halvlek, det var två eller tre bollar hela tiden. I andra ledde vi fyra eller fem, så ledningen var inte så stor, men det var aldrig någon riktig nerv. Vi hade ju några lägen i första halvlek att springa ifrån, men då slarvade vi och missade lite kontringar och passningar, säger tränaren Jonatan Eriksson till klubbens hemsida.

– Vi släppte in 18 bollar och det är jättebra. Det är väldigt skönt att försvarsspelet fungerade så bra som det gjorde med tanke på att vi har slitit med det under försäsongen.

Allra bäst i HVT var målvakten Jonathan Frej Mörk och Linus Skoog.

– Jonathan gjorde en riktigt bra match i mål och Skoog gjorde nio eller tio mål samtidigt som han var väldigt bra bakåt. De två förtjänar extra plus.

HVT får nu vänta till den 15 oktober på nästa match, som är mot Blåkamraterna (IFK Skövde HK:s juniorlag). Egentligen skulle HVT dessförinnan ha mött Skara HK, som dock drog sig ur innan serien startade.

Matchfakta

KFUM Trollhättan-HV Tidaholm

18–23 (7–10)

Mål, HVT: Linus Skoog 9, Hampus Hansen 6, Gustav Kronberg 2, Isak Svensson 2, Ludvig Lind 2, Kristoffer Larsson, Martin Ström.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan