Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Insändare: Vi ska värna vår demokrati

Svar till ”S-väljare” VB den 7/10 2020. Du hävdar att ”fullmäktige är en stor sandlåda”. Fullmäktige är Tidaholms högsta beslutande organ. Där sitter representanter för åtta partier utifrån hur tidaholmarna röstade senast vi hade val 2018. Det du kallar ”sandlåda” kallar jag demokrati, vilket är något fint som vi alla ska vara rädda om.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Runo Johansson (L) bemöter insändaren från en "S-väljare".

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

Att åtta partier inte alltid tycker lika är naturligt. Det är därför vi har olika partier. Att debatt förs är ett demokratiskt friskhetstecken. Varje oppositionsparti är suveränt. I min roll som Oppositionsråd ingår inte att jag ska tala om för andra partier vad de ska tycka. Det kommer de själva fram till. Sedan pratar självklart olika partier med varandra och försöker hitta det som förenar.

Annons

Efter senaste valet bildades en majoritet bestående av S, V och MP. Den majoriteten höll i ca 1 år. Sedan lämnade MP det samarbetet och vi har alla kunnat läsa i VB om att MP inte var nöjda med hur det samarbetet fungerade. MP ingår numera i oppositionen. Den 18/9 kunde vi läsa i VB om varför Zelal-Sara Yesildeniz lämnar S och blir politisk vilde. Zelal-Sara räknar sig numera till oppositionen.

Annons

Utan att recensera vad som händer internt i andra partier så borde kanske ”S-väljare” rikta blickarna åt sitt eget parti. Det finns ingen tydlig majoritet längre i Tidaholm. S och V styr i minoritet. Många frågor är vi alla överens om.

Sedan jag tillträdde som Oppositionsråd för snart 4 år sedan har jag varit mån om att vara konstruktiv och försöka göra det som är bäst för Tidaholm. Jag bråkar aldrig för bråkandets egen skull. Däremot när det finns olika uppfattningar står jag upp för det. Kommunalrådet och jag har en bra dialog med varandra.

Slutligen undrar du vad Liberalerna centralt säger om det som sker i Tidaholm. Har uppriktigt sagt ingen aning om vad du syftar på. Liberalerna har en tradition att lita på sina företrädare och att de känner till de lokala förutsättningarna bäst. Har aldrig fått några negativa synpunkter ”uppifrån” gällande hur Liberalerna agerar lokalt i Tidaholm.

Under senaste året har två av Liberalernas tyngsta företrädare besökt Tidaholm och dess fängelse. Först vår rättspolitiske talesperson, tillika förste vice partiordförande Johan Pehrson och i förra veckan vår integrationspolitiske talesperson Robert Hannah. Båda trycker på via sina kanaler för att utbyggnaden av fängelset ska komma igång snarast möjligt, vilket vore bra för Tidaholm.

Runo Johansson (L), oppositionsråd

Till toppen av sidan