Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaUtgivarkrönikor - Patricia Svensson

Patricia Svensson
Utgivarens krönika: En historisk match - och succé för VB

Det var en stor match - i liten kostym. Cup-mötet mellan Ekedalens SK och gästande GAIS skrivs in i historien, sannolikt både för värdklubben och för Västgöta-Bladet - som slog rekord med sin bevakning.

Text: 

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Höstlöven dansade tjusigt ner över den vackert belägna fotbollsplanen i Ekedalen på söndagen. Solen värmde och mildrade de kyliga vindarna så att 90 minuter fotboll på en bänk i slutet av oktober 2020 faktiskt bara kändes rent behagliga.

Någon publikfest blev det tyvärr inte på plats på Ekedalens IP - coronarestriktionerna säger alltjämt max 50 åskådare och det var därmed en skara som knappast motsvarade intresset som fick uppleva den historiska matchen mellan hemmalaget och gästande GAIS på plats.

Bild: Janne Wrangberth

Annons

Det hade kunnat stanna där - men tack vare Västgöta-Bladets livesändning var det fler som fick följa fotbollsfesten. Betydligt fler. Livesändningen gav VB rekordpublik, sannolikt av både lokala fans och nyfikna Gaisare, och får härmed skrivas in i din lokaltidnings historia över särskilt minnesvärda framgångar.

Annons

Här stöttar ni faktiskt både den lokala idrotten som är föremålet för livesändningen och den lilla men så oerhört viktiga lokaltidningen som erbjöd den.

Sändningsrättigheter är långt ifrån enkla att hantera. Det är både stora pengar och många intressenter inblandade, då allt fler mediebolag vill ge just sin publik så mycket livesänd lokal sport som möjligt. Den här gången hade dock våra ägare Bonnier News Local säkrat rättigheten - och när regeringen meddelade att de stod fast vid publikrestriktionerna kändes det väldigt bra att kunna ge prenumeranterna möjligheten att titta, om än inte längs sidlinjen.

Vi hade förstås alla unnat de båda föreningarna en rejäl publikfest på plats - och vi hade livesänt även om åskådarna hängt i hundratal bredvid planen. Det här var ett möte vi oavsett förutsättning inte skulle missa - men i vår märkliga coronavärld blev livesändningen kanske lite extra värdefull för fotbollsfansen. Och det är vi glada för.

Annons

Det känns väldigt roligt att vi - med en lång bakgrund av enbart stillbild och skrivande i papperstidning - nu kan ge er direktsänd sport, här på vår hemmaplan, på din lokala nyhetssajt. Att ni hängde på och tittade i rekordstora antal är väldigt glädjande - här stöttar ni faktiskt både den lokala idrotten som är föremålet för livesändningen och den lilla men så oerhört viktiga lokaltidningen som erbjöd den. Ett stort tack till alla som följde vår bevakning!

Annons

Dock tar det inte slut här, med Ekedalens utträde ur Svenska Cupen. Västgöta-Bladets ambitioner att ge er livesänd lokal sport fortsätter - och jag kan redan nu berätta att vi också kommer att livesända IFK Tidaholms kval till division två mot Torslanda den 31 oktober.

Utöver live fortsätter vi också att bevaka så mycket vi hinner, granska allt vi kan och söka alla de där spännande historierna som ryms i det lokala föreningslivet. Ni kan hjälpa oss i det arbetet också - både genom att fortsätta läsa och genom att tipsa vår sportreporter Fredrik Sandquist - som ni når på fredrik.sandquist@vgt.se

Här hittar du all vår bevakning om Ekedalens framfart i Svenska Cupen

Annons

Annons

Till toppen av sidan