Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Budgetfajten som uteblev – båda förslagen fick bakläxa

Kommunfullmäktige hade två budgetförslag att ta ställning till. Men när det blev skarpt läge fanns det inte längre något förslag att rösta på. Det blev återremiss av båda förslagen. Och på det ett antal tilläggsyrkanden.

Ingemar Johansson (L) såg till att även budgetberedningens/kommunstyrelsens budgetförslag gick på återremiss. Han hävdade att förslaget inte är fullt ut finansierat då den inte tar höjd för en eventuell folkomröstning som leder till att Lindängen behålls som äldreboende.

Bild: Claes Rydholm

Annons

För första gången på tolv år fanns två olika budgetförslag att välja på i Tidaholms kommunfullmäktige. Dels det som den utökade budgetberedningen mejslat fram och som kommunstyrelsen ställt sig bakom. Och så var det Miljöpartiets budget. Den stora skillnaden budgeterna emellan var att Miljöpartiet sänker överskottsmålet för 2021 till 1,6 procent och därmed frigör 4,2 miljoner kronor till att fortsätta driva äldreboendet Lindängens tills dess att en eventuell folkomröstning hunnit hållas och att en djupare utredning om framtida behov av platser på särskilda boenden har genomförts.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Ingen bindningstid - säg upp när du vill.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy