Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: En del beslut torde vara enklare än andra

Av alla svåra val och prioriteringar man kan tvingas göra som politiker torde väl frågan om att omgående häva verkställandet av beslutet att flytta Lindängen och senarelägga denna vara av det allra enklaste slaget.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lindängens äldreboende, ska det flyttas eller inte, under hårdnande coronarestriktioner.

Bild: Claes Rydholm

Annons

Att ta ett beslut som värnar om våra äldre människors liv och hälsa kan inte vara svårt. Att ta ett beslut som värnar om vår unika demokratiprocess och respektera folkinitiativet kan inte vara svårt.

Att vi står mitt i en eskalerande pandemi där våra äldre är de mest utsatta borde göra beslutet än mer enkelt och var enda politiker och tjänsteman borde som jag ser det kasta sig på Stopp-knappen för att senarelägga detta beslut innan det är försent. Lokalen kommer ju dessutom stå tom en längre tid. En tid som både människors hälsa och demokratin så väl behöver.

Det sitter oroliga och ledsna människor boende på Lindängen i detta nu som ska genomgå denna flytt i dessa tider. Jag lider med de anhöriga som nu avråds från att besöka sina anhöriga och vara delaktiga, närvarande och stöttande i denna omtumlande tid.

Annons

För mig är avslaget om att häva beslutet omänskligt. S och V är eniga i beslutet att stänga Lindängen och fortskrida med flytten i tider av pandemi. Oppositionen hade alla möjligheter att häva beslutet och senarelägga det, men med röster från M och SD blev det fördel vänsterblocket som annars är i minoritet.

Annons

Jag hänger inte med. I nämnden bidrar M till att både driva igenom en nedläggning och att avgöra frågan om att inte senarelägga flytten, menas man i fullmäktige ser andra representanter för partiet vädja till alla partier oberoende av partifärg att senarelägga den och dessutom vilja behålla Lindängen över tid?

SD har man inte hört ett ord av varken i media eller i fullmäktige. Man kanske inte orkar engagera sig? Man verkar i alla fall inte alls bry sig om väljarna i ett av sina starkaste valdistrikt.

Jag hoppas den vädjan som framkom på fullmäktige i förra veckan hörsammas. Ompröva beslutet och senarelägg en eventuell nedläggning. Det är andra förutsättningar nu. Även Tidaholm står i en eskalerande pandemi. Frågan om folkomröstning är ej avgjord. Vad jag vet har inte heller förvaltningsrätten avlagt sin dom i frågan om nämnden ens kan fatta detta beslut om nedläggning. Det är orimligt att det blir prestige i en fråga där det handlar om människors liv och hälsa och om demokratiska processer.

Annons

Mycket osäker väljare

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy