Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Insändare: Se hela Tidaholm som en tillgång

För att ett samhälle ska kunna utvecklas i positiv riktning så krävs engagemang, tro och nytänkande.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Satsning på kultur och fritid och landsbygden hör till det som Kristdemokraterna vill se.

Bild: Isak Barrljung

Annons

Tidaholm har under en lång tid stått still vad gäller tillkomsten av nya invånare. Vi ligger stadigt runt 12900 personer i kommunen. Då vi har en åldrande befolkning där en mindre andel förvärvsarbetar, blir det en stor utmaning att ta tag i. 

För att skapa en stark framtid för kommunen måste vi lägga energi på några viktiga saker. Dels behöver vi bli fler invånare och vi behöver främja tillkomsten av nya företag. Det handlar helt enkelt om att göra kommunen mer attraktiv för både människor och företag.  

Här ser vi Kristdemokrater hela kommunen som en tillgång. 

Inte minst vår fina landsbygd. Vill vi ha fler invånare som är med och berikar kommunen, så måste vi värna om landsbygdens attraktivitet. Därför tycker vi att förskolor och grundskolor är en bärande del av en positiv framtid för hela kommunen, och en oerhört viktig faktor vad gäller viljan att bosätta sig i ytterområdena. 

Annons

Annons

Kortsiktigt sparande på landsbygden tror vi kommer leda till ett större inkomstbortfall i förlängningen. Vi måste se hela kommunen som en tillgång.

För att främja nyinflyttning och ökat antal invånare, så behövs  bl.a: 

• fler byggklara tomter på flera olika områden i kommunen 

• korta handläggningstider för nybyggnation 

• långsiktig satsning på förskolor och grundskolor i hela kommunen 

• god planering för äldreomsorgen 

Kombinerat med detta behöver det göras rejäla satsningar på att locka företag att etablera sig i Tidaholm. Detta kan göras genom att utveckla arbetet med det redan befintliga näringslivet, samt kartlägga vilka krav som ställs inom näringslivet för att kunna vara en attraktiv kommun att etablera sig i. Kommunen måste kunna erbjuda enkel och snabb hantering av tomter för industrier. 

Vi behöver även utveckla vår kommun vad gäller utbildning efter grundskolan.  Här måste vi våga tänk stort. Hur kan vi få fler att vilja utbilda sig i Tidaholm och välja att bo kvar i kommunen? 

Vilken sorts utbildning kan vi erbjuda? 

Utbildningar inom kulturområdet?

Filmutbildning?

Teater och dramautbildning? 

Framförallt behövs visioner och framtidstro. 

Kan vi som kommun visa detta med en engagerad tydlighet så har vi stora möjligheter att utveckla Tidaholm i en positiv riktning.  

Annons

Kristdemokraterna i Tidaholm är fast beslutna i att jobba för Tidaholms framtid. 

Annons

Vi vill vara en familjevänlig kommun som främjar kultur och fritidsmöjligheter, skapar förutsättningar för människor i olika delar av livet att finna glädje och gemenskap i vårt samhälle. 

Kristdemokraterna i Tidaholm ser möjligheterna till en positiv utveckling. 

Vi talar inte om vad andra borde gjort bakåt.

Vi talar om vad vi vill göra framåt. 

Vi tar täten i Tidaholms utveckling och tror på en ljus framtid. 

Hela Tidaholm är en tillgång!

Vill du vara med och utveckla politik för förändring så är du varmt välkommen som medlem i Kristdemokraterna i Tidaholm. 

Patrik Kristoffersen, styrelseledamot

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy