Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Skidfesten skjuts upp efter åkarnas önskemål: ”Vi har accepterat det”

Åkarna vill ha lite vila efter Tour de Ski samtidigt som de vill slippa resa mellan olika länder för ofta. Därför får nu skidfesten i Ulricehamn flytta på sig.

Text: 

2017 var det fullt med folk i Ulricehamn när världscupen kom på besök.

Bild: Arkivbild

Annons

Det brukar vara en stor publikfest i Ulricehamn när världscupen i längdskidor kommer på besök. Upp emot 60 000 personer har det varit på plats tidigare år och även om det med stor sannolikhet skulle bli utan publik den här gången var det tänkt att tävlingarna i Ulricehamn skulle bli av i mitten av januari.

Så blir det dock inte. På åkarnas önskemål har internationella skidförbundet flyttat tävlingarna till i början av februari istället.

Annons

Annons

– Vi har accepterat det nya förslaget även om det inte varit enkelt att byta tävlingsdatum med bara några dagars varsel. Vi gör det för att vi tror att förändringarna är nödvändiga för världscupen i rådande situation, säger Johan Falk, vd för världscupbolaget i Ulricehamn.

Förutom att tävlingarna flyttas till ett annat datum är programmet detsamma. Det blir en helg fylld med sprint i spåren i Ulricehamn.

– Det var viktigt för oss att behålla sprinthelgen. Efter några hektiska dygn har vi säkrat alla de viktigaste delarna som datumändringen för med sig och vi känner oss förvånansvärt lugna inför fortsättningen. Mycket återstår att justera och nu ska vi samla ihop organisationen och dra nytta av de fördelar som flytten innebär, avslutar Johan Falk.

Och vem vet, kanske innebär den något senare starten av tävlingarna att det trots allt finns möjlighet att ta in lite publik också.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan