Annons

Annons

Annons

Annons

Ridsport

Tidaholmare uttagen i landslaget – slåss om OS-plats

Tokyo-OS blev flyttat från 2020 till 2021 på grund av covid-19. Nu har den svenska truppen som slåss om platser till OS tagits ut och bland ekipagen finns en tidaholmare med.

Text: 

Christoffer Forsberg och hästen Hippo’s Sapporo.

Bild: Privat

Annons

I september blev tidaholmaren Christoffer Forsberg trea på SM i fälttävlan med hästen Hippo’s Sapporo samtidigt som han red in på en sjundeplats med Watermill Heejan. Med det och andra fina resultat i ryggen har han nu blivit uttagen i det landslag som siktar på en bra placering på OS i Tokyo sommaren 2021.

Landslaget togs ut av förbundskapten Fredrik Bergendorff i veckan och Christoffer Forsberg fick plats i utmanargruppen som är strax under spetsgruppen.

Annons

Annons

De ekipage som tillhör spetsgruppen är så klart favoriter att bli uttagna i OS-truppen dit fyra ryttare men ekipagen i utmanargruppen är i högsta grad aktuella för OS om de visar fina resultat 2021.

Till Rio 2016 missade Forsberg en OS-plats med en hårsmån, nu hoppas han att han står på andra sidan av uttagningen nästa gång.

– Vi vet att det kommer bli väldigt tufft, men vi hoppas naturligtvis lyckas kvalificera oss. OS är en dröm, sa till tidningen efter SM.

Oavsett om tidaholmaren som numer bor i Skurup i Skåne kommer med i laget eller inte så kommer det vara ett svenskt landslag som åker till Tokyo för att ta medalj.

– Nu kan vi försöka maximera chansen att ta medalj, istället för att tänka att vi ska säkra upp en kvalplats. Det handlar troligtvis i slutändan om ungefär samma slags uppsättning ryttare som åker, men det är en annan attityd i det tänket, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Spetstrupp 2021

Malin Josefsson, Niklas Lindbäck, Louise Romeike, Ludwig Svennerstål, Sara Algotsson Ostholt, Anna Freskgård, Malin Petersen.

Utmanartrupp 2021

Hanna Berg, Jonna Britse, Viktoria Carlerbäck, Christoffer Forsberg, Johan Lundin, Philippa Magnusson, Katrin Norling, Sofia Sjöborg, Therese Viklund.

Annons

Annons

Till toppen av sidan