Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nya restriktioner: Utökat alkoholförbud och munskydd i kollektivtrafik

Resenärer rekommenderas att bära munskydd i kollektivtrafiken, meddelar statsminister Stefan Löfven (S) vid en presskonferens. Dessutom förbjuds alkoholförsäljning i restaurang efter klockan åtta.

Annons

Maxantal på sällskap på restauranger sänks också till fyra personer.

– Maxantalet för sällskap på restaurang sänks till fyra personer, alkoholförsäljning förbjuds från klockan 20 på serveringsställen från och med den 24 december, säger statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff.

Dessutom hotas verksamheter med nedstängning.

– Maxantal införs på butiker, köpcentrum och gym. Om inte det får planerad effekt kommer regeringen också planera för att stänga ned de verksamheterna, säger Löfven.

Annons

Annons

Ytterligare restriktioner införs även för skolor och för offentliga verksamheter.

– Gymnasieskolor ska bedriva fjärr- eller distansundervisning till och med den 24 januari 2021, säger Stefan Löfven, och fortsätter:

– All verksamhet som bedrivs av staten, kommuner och regioner som inte är nödvändiga bör stängas ner omedelbart och fram till och med den 24 januari 2021. Det gäller bland annat badhus, idrottshallar, museer och så vidare.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla såväl offentliga som privata arbetsgivare att se till att all icke-essentiell personal arbetar hemifrån den kommande månaden, fram till den 24 januari.

– Alla som kan jobba hemma, ska jobba hemma, säger vice statsminister Isabella Lövin (MP).

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy