Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Insändare: Mitt Tidaholm jobbar för att förverkliga våra vallöften

Angående Zelal-Sara Yesildeniz insändare den 8/1 2021. Våra tre partier C, KD och L gick till val med en gemensam valplattform 2018. Denna har sedan dess varit vår ledstjärna under denna mandatperiod. Självklart får vi inte igenom allt vi vill då vi inte är i majoritet. Men vi är ändå stolta över att ett antal av våra vallöften är på väg att förverkligas.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Mitt Tidaholm ser att flera att de vallöften de avgett är på väg att förverkligas. Bland annat att en ny förskola ska skapas i Madängsholm efter Linblomman.

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

Dit hör en ny förskola i Madängsholm, som ligger i investeringsplanen för 2021/22. Vi lovade att bevara våra landsbygdsskolor så långt möjligt. Genom en överenskommelse så kommer de att finnas kvar i minst tre år till och under tiden utredas om/hur de kan drivas på längre sikt. Utredningen ska ske i samråd/dialog med berörda, till exempel samhällsföreningar och föräldraföreningar.

Annons

I vår valfolder hade vi med att cykelvägar bör anläggas till våra mindre tätorter. En sådan är på väg att förverkligas mellan Tidaholm och Ekedalen. Den första etappen blir mellan Tidaholm och Acklinga. Vi hade en offensiv vision om befolkningsmål till 2030.

Annons

I det politiska arbetet med ny översiktsplan, som styr den övergripande planeringen för kommunen, är vi överens om att vi vill att befolkningen ska öka till 2030. Vi arbetar för att det ska finnas minst 10 lediga byggklara tomter löpande i hela kommunen. Senast släpptes nya tomter i Kungslena, som förhoppningsvis kan locka nya invånare till vår kommun. Det finns fortfarande lediga tomter på Rosenberg och det kommer att finnas lediga tomter i Ekedalen. Vi jobbar för att snarast få upp övervakningskameror i syfte att minska brottsligheten och vara till hjälp för polisen att klara upp brott.

Andra partier får svara för sig gällande hur de ser på sina vallöften från 2018. Vi försöker förverkliga våra.

Mitt Tidaholm (Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna i lokal samverkan)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan