Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Ska väljarna eller de valda ha sista ordet?

Frågan om Lindängens vara eller inte vara har nu diskuterats mer än ett år. Skall Lindängen bevaras som särskilt boende för äldre eller skall platserna flyttas till Solvik? Den just nu mest brännande frågan i vår kommun.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hur ska äldreomsorgen utformas i Tidaholm. Det är den mest brännande frågan i Tidaholms kommun just nu. Det anser Lars Hjertén.

Bild: Arkivbild

Annons

I en lång insändare i VB argumenterar två ledande socialdemokrater och en vänsterpartist för att tidigare beslut skall gälla.

Var och en som följt debatten vet emellertid att det finns en stark opinion för att fatta ett annat beslut.

V och S håller fast vid tidigare beslut medan övriga partier vill ge allmänheten möjlighet att säga sin mening i en folkomröstning. V och S har inte längre majoritet i kommunfullmäktige, varför ett beslut om folkomröstning kommer att genomföras om övriga partier är överens. Det är så demokratin fungerar, även om den ställer till problem för beslutsfattarna.

Vi väljer våra företrädare för att de skall lösa sådana här frågor. I VB berättar de tre S-och V- politikerna att man nu skall prioritera Ekedalen. Nya tomter, cykelvägar till Tidaholm och en storsatsning på en förskola skall väga upp förlusten av ett väl fungerande äldreboende.

Annons

Jag är inte säker på att väljarna i Ekedalen och övriga Tidaholm tycker att Anna-Karin Skatt, Erik Ezelius och Hajrudin Abdiholdzic har rätt i den här frågan.

Annons

Lars Hjertén

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy