Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Lindängen är ett väl fungerande boende

Hajrudin Abdihodzics insändare i VB väckte några frågor. Ett nej till folkomröstning innebär att de äldre får bo där de vill!?

Visst finns det säkert de som inte valt Lindängen som förstahandsval, men fått flytta dit för att det funnits plats där. Kanske att de trivs där ändå.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lindängen har en funktion att fylla även i framtiden, slår insändarskribenten fast.

Bild: Vikky Engdahl

Annons

Man kan ju jämföra med att om några valt Midgård som förstahandsval och blir placerade på Hellidshemmet, då lägger vi ner Hellidshemmet och ökar ut på Midgård, så får alla bo där de vill.

Angående förskolan så var det ju planerat att bygga till vid befintlig förskola, då hade det ju blivit nya fräscha och väl anpassade lokaler. Att bygga om Lindängen till förskola kostar ju en del, brukar ju bli lite överraskningar i gamla hus.

Annons

Annons

Lindängen är ett fungerande äldreboende, med anpassade lokaler och en fantastisk utemiljö. Det finns kommuner som väljer att bygga särskilt boende med små avdelningar, vilket är bra för dementa och även med tanke på smittorisk, har ju blivit särskilt påtagligt nu i coronatid, men varje år förekommer ju t ex vinterkräksjuka o förkylningar m m.

Det finns också kommuner som väljer att öka platser i stället för minska, när man ser att behovet kommer att öka. Så icke Tidaholms kommun. Självklart ska man satsa på barnfamiljer, men man får inte glömma pensionärerna. Det finns många pensionärer som bor på landsbygden runt om Ekedalen. Vi har i hela vårt liv arbetat och betalat skatt nu är vi inte ens värda saltet i gröten, som man kan tolka Hajrudin.

Vi som bor ute på landet har ju ingen nytta av cykelbanor och tomter, det vi behöver är en trygg ålderdom och ett boende i hemtrakten, när vi inte längre klarar att bo kvar hemma. När jag tänker en levande landsbygd, tänker jag en bygd där det finns plats för alla åldrar, men som jag läser insändaren blir landsbygden attraktivare utan äldre.

Besviken kommuninvånare som önskar att det blir ja till folkomröstning.

Lena Wigholm

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy