Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare: En önskan om dialog blev omvandlat till att ”skrika högst”

De senaste dagarna har jag i VB tagit del av flera insändare från S och V. Menar man verkligen att invånarnas röst är värd mindre än två små lekplatser? Menar man verkligen att man kan ersätta den demokratiska processen i en unik fråga genom att göra investeringar i annat?

"Att åberopa folkomröstning genom folkinitiativ handlar om demokrati och inte överordnat om ekonomi

Bild: Vikky Engdahl

Annons

Jag tror att lagstiftaren är väl medveten om att en folkomröstning kostar pengar. Jag tror att lagstiftarens intention med möjligheten att åberopa folkomröstning genom folkinitiativ handlar om demokrati och inte överordnat om ekonomi.

”Lyssnar även till dem som inte skriker högst” rubricerar en S-politiker sin insändare. Närmare 20 procent av de röstberättigade kommuninvånarna har undertecknat Folkinitiativet. Initiativtagarna har i sina insändare enkelt och sakligt framställt sina funderingar kring beslutet. De har uttryckt en önskan om svar på dessa för att förstå på vilka grunder man fattat beslutet. Jag förstår inte att dom inte ”skrikit” högre då svaren på frågorna fullständigt uteblivit.

Annons

Annons

I sina insändare lyfter S och V frågan om Lindängen till en ny nivå. V påstår bland annat att det utvecklar samhället att lägga ned Lindängens fina verksamhet. V påstår vidare att en nedläggning är att gå de äldre till mötes. Stämmer det, alla 30- och 40-talister som levt hela era liv i Ekedalen med omnejd?

Vidare påstår V i olika forum att de boende på Lindängen önskar att flytta så de kan köpa färskt bröd och shoppa. Det hittar jag tyvärr inte vokabulär för att kommentera. Mest häpnadsväckande är att S och V nu sänker nivån till att ställa grupper i samhället emot varandra. Vad har förskoleverksamheten med folkinitiativet att bevara Lindängen att göra? Mina tankar förs till landet i Väst och hur skör en demokrati kan vara. Förklara istället för barnfamiljerna varför ni så sent som i våras deltog i beslutet att inte bygga ut den befintliga förskolan. Pengar gick uppenbarligen att skaka fram och beslutet att flytta Lindängen var inte taget.

Passa på att upplys om att ni nu stödjer en skolutredning som inom 3 år skall avgöra ytterskolornas framtid. Förklara samtidigt hur det ökar attraktionskraften till de tomter ni stolt uttrycker er investera i.

Nog om S & V. I debatten har jag hört KD, L och C ställa många relevanta frågor i KF. Varför har ni varit nöjda med att inte fått ett enda svar? Ni skriver på överenskommelser hit och tycker lite dit. Vart står ni egentligen?

Avslutar med att påminna M om att era röster likt övriga i oppositionen haft flera möjligheter att förhindra en flytt av Lindängen.

Mycket osäker väljare

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy