Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Argumenten tryter hos S och V

Partimedlemmar deklarerar öppet att de har fått nog. Den ena grodan efter den andra kommer i tryck: ”Valfriheten ökar när alternativen blir färre. En ny förskola i Ekedalen kallas Ungdomens hus. En tidigare partikollega reduceras till en namnlös vilde.”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gunilla Dverstorp (M).

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

Nu medger S och V också att man mörkade förslaget att lägga ner Lindängen tills nämnden fattat beslutet. Det är inte särskilt demokratiskt. Följden blev en debatt så intensiv att den mynnade ut i ett krav på folkomröstning. Som man sår får man skörda.

Själv har jag nu två gånger lyfts fram som förskolefientlig och landsbygdsfientlig av S och V genom medveten felcitering.

Annons

Eftersom jag vill behålla och utveckla Lindängen som äldreboende så kan jag inte gärna bifalla att det läggs 13,8 miljoner kronor för att bygga om samma hus till förskola. Vad som inte citeras är motiveringen: Frågan kan ingå i den förutsättningslösa utredningen om ytterskolornas framtida roll. Det kan ju faktiskt bli så att ytterskolorna blir 0-3 skolor och då kan ju förskolan med fördel integreras inom nuvarande skollokaler.

I så fall kommer 13,8 miljoner kronor väl till pass för att renovera Ekedalens skola.

Gunilla Dverstorp (M)

Till toppen av sidan