Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Säg Lindängen det räcker

Säg Lindängen det räcker. För att travestera uttrycket “säg Algots det räcker”, som var ett varumärke att lita på under 60-talet för våra numera äldre medborgare, som var unga på den tiden.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hanteringen av Lindängen äldreboende har fått känslorna att svalla.

Bild: Vikky Engdahl

Annons

Men ansvariga inom en del nämnder inom Tidaholms kommun är inte ett lika starkt “varumärke” utan mer panikslagna för att rädda en ekonomi som delvis spårat ur.

Att ansvar för ekonomin och styrningar har brustit har revisorerna varit kritiska eller starkt kritiska till om man läser kommunens verksamhets berättelserna de senaste åren om/när det är redovisat.

Annons

Man kan också läsa i nämnda berättelser att kommunens vision och mål är ”att öka tillgången på ett bra och varierat boende för alla” och att “alla medborgare skall uppleva en känsla av delaktighet, meningsfullhet och trygghet”.

Med denna historiska bakgrund är det inte alls konstigt att känslorna svallar för tillfället. För vi är inte där, vid presenterade mål. Att S dessutom uppger i VB att våra äldre föredrar att bo i tätorten och kunna röra sig i centrum är jag frågande till. De äldre som kanske levt sitt liv på landsbygden föredrar säkert ett åldrande nära naturen.

Annons

Ser också i VB att S avsikten är att utveckla äldreomsorgen. För de mandat som sitter med korten och makten så vore det uppriktigare att i valrörelser presentera vilka avsikter man har under perioden istället för att komma med vackra ord eller diskutera internt i respektive nämnder utan offentlig insyn.

Nu ser vi resultatet och missnöjet. Detta gäller också delvis för oppositionen. Verkligheten har efter satsningar på Rosenbergs nya skola, svag befolkningsutveckling, ev. flytt av ungdomar från Godsmagasinet, Barnens hus förändringen och många turer runt landsbygdsskolor och dagis, frestat på samarbetet med opposition men också för många intresserade och berörda kommuninvånare som bor på landsbygden.

Läste av en händelse NLT, Nya Lidköping Tidning i vecka 49 2020. Däri hade man ett reportage om Grästorps kommuns verksamheter och kommunstyrelsen ordförande förklarade varför det rullade på bra, man hade ansvar att i varje nämnd hålla fastställd budget, det var prio ett, det gjorde man och utsatte inte de styrande eller invånarna för obehagliga överraskningar som skapar motsättningar och bristande förtroende bland kommuninvånare.

Annons

Att efter så många år i majoritet för de som styr idag behöva hamna i knipa är inget jag applåderar men en maning till besinning och betraktelse vore klädsamt.

Tidaholms kommun har andra utmaningar än att strida internt mellan mandaten. Det viktigaste borde vara att lyssna, avvakta och inte rusa iväg mot okända mål, då kanske förståelsen och förtroendet växer hos alla. Amen.

Ingemar Göthberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy