Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Insändare: Varför kostar hemtjänsten så mycket i kommunen?

Svar till Lena Andersson och Anna Zöögling Att Ekedalen ska bli en F-3 skola är varken oppositionens, Moderaternas eller min egen åsikt.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hemtjänsten i Tidaholms kommun är förhållandevis dyr, konstaterar insändarskribenten Gunilla Dverstorp (M).

Bild: TT

Annons

Det var en reflektion eftersom Ekedalen, Valstad och Fröjered är våra ytterskolor vars framtid nu förutsättningslöst ska utredas.

Att alla ytterskolor ingår underförstår jag som en likabehandlingsprincip.

Sedan en tid ligger en granskning som är beställd av revisorerna, på social- och omvårdnadsnämndens bord; Kvalitetsarbete i äldreomsorgen. Vissa ledamöter verkar inte ha läst den.

Annons

Granskningen mynnar ut i en rekommendation till nämnden: ”Utred orsaker till att hemtjänsten kostar betydligt mer och särskilt boende betydligt mindre i Tidaholms kommun än i jämförande kommuner och i riket".

Annons

Utredningen säger: I Tidaholm hade kostnaden för hemtjänst varit 13,8 mkr lägre om den hade legat på samma nivå som i liknande kommuner. Motsatt förhållande noteras när det gäller särskilt boende, då Tidaholms kommun redovisar betydligt lägre kostnad per brukare. En brukare i särskilt boende i Tidaholm kostar 300 tkr mindre än i liknande kommuner, vilket motsvarar 47,8 mkr totalt i särskilt boende för Tidaholm.

Mot den här bakgrunden är det svårt förvånande att ordförande i social- och omvårdnadsnämnden kommenterar nedläggningsbeslutet av Lindängen med ”De får bo kvar hemma längre”. 13,8 mkr dyrare hemtjänst är 3 x Lindängen.

Gunilla Dverstorp (M)

Annons

Annons

Till toppen av sidan