Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Nu är Anna välkomnad in i Svenska kyrkan – blir präst i Tidaholm

Efter flera år som aktiv inom frikyrkorna ville Anna från Hjo hitta tillbaka till Svenska kyrkan. I helgen blev det officiellt och nu ska hon jobba i Tidaholm det närmsta året.

Anna Sunnergren (till vänster) är nu välkomnad in i Svenska kyrkan och påbörjar sin tjänst i Tidaholm. Foto: Clara Karlsson, Svenska kyrkan.

Annons

I veckan som gick skrev tidningen om Anna Sunnergren från Hjo som skulle bli ny präst i Tidaholm det kommande året. Anna Sunnergren har under flera år varit aktiva inom frikyrkorna och allra senast inom Equmeniakyrkan men har en uppväxt inom Svenska kyrkan och ville nu hitta tillbaka till den.

Annons

Annons

Under helgen välkomnades Sunnergren så in i Svenska kyrkan av biskop Åke Bonnier i Skara domkyrka. Normalt är domkyrkan full vid tillfällen likt detta men i och med pandemin var det folktomt i bänkraderna. Istället kunde den som ville följa vignings- och mottagningsmässan på nätet.

När hon nu är välkomnad som präst i Svenska kyrkan kan hon börja sitt år som pastorsadjunkt i Tidaholm, något hon verkligen ser fram emot.

– Ja, jag får glädjen av att komma till Tidaholm och betjäna människorna där. Det ser jag väldigt mycket fram emot.

Annons

Annons

Till toppen av sidan