Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Oppositionen viker sig inte för härskartekniker från S

Svar till Anna-Karin Skatt, Lena Andersson och Anna Zöögling ”Har det inte kommit (ett motförslag från oppositionen gällande folkomröstningen om Lindängen) inom 14 dagar så ser Socialdemokraterna det som att även detta ska vi ta fram”.

Sin samarbetspartner Vänsterpartiet gitter man inte ens nämna. Den citerade meningen är ett klassiskt exempel på härskarteknik.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är valnämnden som har bollen och ska komma med förslag på formulering på det alternativa förslaget. Inte oppositionen och inte S. Det menar oppositionsrådet Runo Johansson (L).

Bild: Vikky Engdahl

Annons

Vi tillämpar demokrati och diskuterar i våra partier med respekt för våra medlemmar och för att vi är flera partier i oppositionen. Hur S gör vet jag inte.

Varför 14 dagar? Det finns ingen sådan tidsgräns. Beslut tas på fullmäktige i april.

Dessförinnan är det valnämnden, där varje parti har en ledamot, som bereder ärendet. Till valnämnden har varje ledamot med sig sitt partis ställningstagande. Valnämnden kommer förhoppningsvis fram till ett förslag på formulering som sedan via kommunstyrelsen går till fullmäktige för beslut.

Annons

Annons

Vi tar folkomröstningen på allvar och är noga med att allt går rätt till och sker i rätt ordning. Förslag och motförslag ska vara väl genomarbetade. Den påhittade tidsgränsen på 14 dagar är svårt att se som något annat än en härskarteknik. Vi viker oss inte för några härskartekniker från Socialdemokraterna.

Runo Johansson (L) Oppositionsråd

Till toppen av sidan