Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm landsbygd väst

Insändare
Insändare: Låt demokratin ha sin gång

Svar till Anna-Karin Skatt (S) och Hajrudin Abdihodzic (V). Vi har onekligen olika syn på demokrati.

Ett folkinitiativ som samlat 1800 namnunderskrifter, varav 1400 godkänts formellt, är inget vi i oppositionen viftar bort. Demokrati innebär att vi folkvalda lyssnar på de som valt oss.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nu är det valnämnden som äger frågan. Jag tycker vi ska ha tillit till våra partikamrater som sitter där och inte föregripa deras arbete. Det anser oppositionsrådet Runo Johansson.

Bild: Arkivbild, Vikky Engdahl

Annons

Fullmäktige har i demokratisk ordning beslutat att genomföra folkomröstningen, även om ni inte gillar det.

I beslutet ingick även en tidsplan som innebär att folkomröstningen ska genomföras i oktober. Det gäller så länge inga andra beslut fattats. Har inte uppfattat att ni vill tidigarelägga folkomröstningen. Det kommer finnas gott om tid att diskutera förslag och motförslag.

Annons

Nu är det valnämnden som äger frågan. Jag tycker vi ska ha tillit till våra partikamrater som sitter där och inte föregripa deras arbete. Jag tänker inte bidra till någon partipolitisk låsning gällande ordalydelse i motalternativet. Det viktiga är att det blir klara och tydliga alternativ och att tidaholmarna får vara med och avgöra frågan om Lindängen, som engagerat så många.

Låt demokratin ha sin gång.

Runo Johansson (L), oppositionsråd

Annons

Annons

Till toppen av sidan