Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm Centrum

Minnesord: Allan Johanssons engagemang var mycket omfattande

Allan Johansson avled den 6 februari i sitt hem i en ålder av 95 år. Hans engagemang inom olika områden i Tidaholm har varit mycket omfattande.

Allan Johansson var en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna. Här besökte han Gamla Giffare och berättade om sina genomförda Vasalopp. Allan blev 95 år.

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

Hans yrkesliv har under alla år varit förknippat med Marbodal, där han hade ett nära samarbete med familjen Holmvik. Vad Allan inte visste om Marbodal var inte värt att veta.

Allans tid räckte också till inom andra områden, inte minst i kyrkans verksamhet i Tidaholm, men han var också aktiv inom idrottsrörelsen i IFK Tidaholm och i Tidaholms Rotaryklubb, där han så länge krafterna räckte var en trogen medlem i klubben och hans plats på våra veckomöten stod sällan tom.

Annons

Annons

Allan erhöll Rotarys finaste utmärkelse, Paul Harris Fellow, PHF Safir, som har fått sitt namn av Rotarys grundare och som vill hedra en person inom eller utom Rotary. Allan Johansson var medlem i vår Rotaryklubb från 1975 i hela 45 år.

För Tidaholms Rotaryklubb

Lars Hjertén

Till toppen av sidan