Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Vi behöver alla våra äldreboenden och vårdplatser

Till min vän PO Graaf och övriga som är bekymrade över att bevarandet av Lindängen som äldreboende innebär inskränkningar på annan kommunal verksamhet: Vi pratar om cirka 4 miljoner kronor. Socialnämndens underskott är cirka 25...

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kan det vara så enkelt som att vi väljer att vårda våra äldre i hemmet längre och med större vårdinsatser än i andra kommuner? Det undrar Birgitta Andersson.

Bild: Ragna Fahlander

Annons

Om man läser revisorernas granskning, den finns i kallelsen till nämndens möte den 26 januari, så framgår det att vår hemtjänst är mycket dyrare än jämförbara kommuners, medan vår äldreboenden är mycket billigare.

En paradox stod det i rubriken i Claes Rydholms artikel i VB i detta ämne. Men är det en paradox? Kan det vara så enkelt som att vi väljer att vårda våra äldre i hemmet längre och med större vårdinsatser än i andra kommuner?

Annons

Annons

Om det är fallet så kan vi spara betydligt mer på att erbjuda plats på äldreboende tidigare...

Det borde vara mindre kostsamt att vårda flera som bor på samma ställe än att åka runt till var och en...

Insändaren i VB från berörd personal i kort-och växelvård pekar också på att ”anpassningarna”/nedskärningarna som skett 2020 resulterat i att vi inte kunnat ta hem medicinskt färdigbehandlade patienter från sjukhuset. Vad kostar en plats per dygn på sjukhuset?

Jag är personligen helt övertygad om att vi behöver alla våra äldreboenden och vårdplatser både nu och framgent! Det är anledningen till att jag engagerar mig i frågan om Lindängens framtid.

Med vänlig hälsning!

Birgitta Andersson liberalerna

Till toppen av sidan