Annons

Annons

Annons

Bröderna Ymer

Ymer ute ur Australian Open – chanslös mot världssexan i morse

Svenska tennishoppet Mikael Ymer förlorade mot grekiske storspelaren Stefanos Tsitsipas i Australian Open.

Svensken hade inte mycket att sätta emot och förlorade i raka set.

Mikael Ymer förlorade i raka set mot Stefanos Tsitsipas. Bild: Hamish Blair/AP/TT

Annons

Inför öde läktare gick Mikael Ymer upp mot Stefanos Tsitsipas. Matchen spelades på John Cain Arena, den tredje största, men det hade inte någon större betydelse. Till följd av ett coronautbrott har delstaten Victoria stoppat all publik från och med lördagen, och läktarna ekade tomma.

– Det tog lite tid att vänja mig vid de nya förhållandena på John Cain. Jag är väldigt nöjd med mitt spel. "Mike" är någon som jag känt länge, och det är rätt viktigt för mig att ha sådana här kamper mot honom, och för nästa generation inom tennisen också, säger Stefanos Tsitsipas vid segerintervjun på planen efter matchen.

John Cain lockar vanligtvis 10 000 supportrar, som följer varje slag nere på planen.

Annons

– Det är helt klart annorlunda utan publik, kan jag säga. Det blir en annan atmosfär, en annan stämning, säger han.

Annons

Det blev aldrig särskilt spännande. De inledande gamen följdes dock spelarna åt – sedan räckte det med ett dåligt game av svensken för att Tsitsipas skulle ta hem det med 6–4. Därefter var det grekisk dominans, och Ymer hade inte mycket att sätta emot. Andra set slutade med en osmickrande 6–1-förlust, och de siffrorna upprepades i tredje.

Det såg också inför matchen på pappret ut som en svår – på gränsen till omöjlig – uppgift för den svenske 22-åringen, som för första gången tagit sig vidare till tredje omgången i grand slam-sammanhang.

Ymer är rankad 95:a i världen, Tsitsipas 6:a. När de förra året möttes behövde Tsitsipas aldrig ställas mot en breakpoint. De båda är jämnåriga – Ymer är bara en månad yngre än sin motståndare.

Ymer hade nog hoppats på något ess i rockärmen. Han och Tsitsipas har nämligen varit träningspartner inför turneringen.

– Han har en väldigt unik, väldigt annorlunda spelstil än de flesta spelare, sade Tsitsipas enligt turneringens sajt inför matchen, och berömde svensken för hans baslinjespel.

I åttondelsfinal möter Stefanos Tsitsipas antingen ryssen Karen Chatjanov, eller Italiens Matteo Berrettini. När greken – som hittills tagit sig till två semifinaler i grand slam-sammanhang – är redo att lyfta en buckla, vågar han inte svara på.

Annons

Annons

– Det kommer när det kommer. Det enda sättet att jag kommer att veta om jag är kapabel att vinna är om jag gör det. Jag vill inte fokusera allt för mycket på saker som inte hänt än, säger han.

Gustav Sjöholm/TT

MISSA INTE: DOKUMENT: Så inledde bröderna Ymer vägen mot toppen – återblick på deras tid i Skara

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan