Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Katastrofalt, politiker!

Det är plågsamt att se kommunfullmäktiges sammanträden. Omöjligt att se ens tendenser till ansvarstagande. Varför? Jo, vi ser inte åtta partier som tillsammans ska hitta lösningar för helhetens skull. För Tidaholmarnas skull.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det spelar ingen roll att man vet var man är på kartan om samtliga kompasser pekar åt olika håll i detaljfrågor. Det menar insändarskribenterna.

Bild: TT

Annons

Vi ser istället 22 stycken olika politiker i opposition som inte ser till helheten. De ser enbart till detaljfrågor och blundar för vart helheten är på väg.

Vänsterpartiet och Socialdemokraterna tar de tuffa besluten. Vi orkar det eftersom vi väljer att se till helheten när allas viljor inte kan tillfredsställas. Vi vet vart vi är på väg. Våra väljare vet det också.

Annons

Vad oppositionens väljare inte kan veta är vart deras politiker är på väg. Varför? För att de endast tjafsar om detaljfrågor. Hela tiden. Exempelvis genom att i budgetberedning faktiskt komma överens med oss om prioriteringar och beslut gällande allt - för att därefter besluta annat i kommunfullmäktige.

Annons

Vi välkomnar dialog med något av de fem partierna i opposition. Men mer än ett parti är nog omöjligt. Varför? Det spelar ingen roll att man vet var man är på kartan om samtliga kompasser pekar åt olika håll i detaljfrågor.

Anser du att vi har fel? Fråga dig i sådant fall varför oppositionen (som om de samsas är fler än Vänsterpartiet och Socialdemokraterna) inte har tagit över i samtliga nämnder och kommunfullmäktige. Vårt svar är enkelt. De ser inte till helhetens och Tidaholmarnas bästa. De tjafsar om detaljfrågor och kan inte ens komma överens sinsemellan.

Henrik Vang, ersättare Vänsterpartiet

Emma Graaf, ersättare Socialdemokraterna

Othmar Fiala, ordinarie Socialdemokraterna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy