Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Insändare
Insändare: När får vi vårt vaccin?

Vi väntar otåligt på vaccinet mot Covid 19. Det drar ut på tiden, men vi hoppas att snart få det skydd, som gör att vi åter kan umgås som förut. Exakt när är ännu ganska osäkert.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

EU har varit trögrörligt när det gäller att komma framåt med massvaccinationen, anser Hjertén.

Annons

Staten har ansvar för att köpa in doser från tillverkarna, regionerna skall sedan distribuera till vårdcentralerna, som ansvarar för själva vaccinationen.

Enligt vad jag har hört kan vi få våra doser i maj månad, betydlig senare än vad vi hoppats på.

EU, som fördelar vaccinet mellan sina medlemsstater, har blivit en bromskloss med alltför mycket byråkrati och alldeles för många, som skall delta i beslutet, tvärtemot vad vi hoppades, när vi gick med i den europeiska unionen.

Annons

Annons

Storbritannien, som lämnade EU, har lyckats betydligt bättre med sitt vaccinationsprogram.

Israel likaså, som har vaccinerat 50 procent av sin befolkning, vilket sägs bero på att man inte är noga med att kontrollera sitt vaccin, eftersom de inte är så oroliga för biverkningar.

Försvarsmakten erbjöd sig på ett tidigt stadium att hjälpa till, men eftersom man inte har den kompetens som behövs för att vaccinera är det bara plats för vaccination, som man kan ställa till förfogande. Så vi som inte tillhör riskgrupper får ge oss till tåls i ytterligare några månader.

Lars Hjertén

Annons

Annons

Till toppen av sidan