Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: En strategisk budget i vackra ord

Förutom budget i siffror har Tidaholms kommun även en strategisk budget i vackra ord.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lindängen.

Bild: Josefin Berntsson

Annons

Där skrivs det bland annat om medborgarinflytande till exempel att kommunen ska ”Aktivt skapa förutsättningar för delaktighet, möjlighet till påverkan och inflytande för medborgarna utifrån olika intressegrupper”.

Det sker sällan och har inte skett för Lindängen. Social- och omvårdnadsnämnden (SON) tog inte tidigt tag i sina budgetavvikelser som pågått i flera år. Först när kommunstyrelse och revisorer krävt det togs i panik ett sparprogram utan att aktivt skapa förutsättningar för delaktighet, möjlighet till påverkan och inflytande för medborgarna utifrån olika intressegrupper. Sparprogrammet togs nästan i smyg på SON:s sammanträde 200616.

Annons

Annons

Eftersom vi trodde att en nedläggning av Lindängen skulle bli omtvistad föreslog Centerpartiet, som det enda hela parti, att Lindängen skulle lyftas ur förslaget för att avvakta framtidens äldreomsorgs behov av vårdplatser samt lokalbehov. Då hade man också kunnat skapa förutsättningar för delaktighet, möjlighet till påverkan och inflytande för medborgarna utifrån olika intressegrupper vad gäller Lindängen. Det hade varit enklare och billigare än att få ett folkinitiativ för folkomröstning.

En folkomröstning är, som framgår av VB den 15 februari, ganska omständlig. När det nu blev som det blev är det för oss en självklarhet att kommuninvånarna skall säga sitt i en folkomröstning och att vi politiker skall ta hänsyn till den.

Centerpartiet i Tidaholm

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy