Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Men Gunilla, det handlar ju om ekonomi

”Vi vill inte blanda in ekonomi” säger Gunilla Dverstorp (M) i måndagens VB om Lindängen och hur alternativen i folkomröstningen ska formuleras.

Ja, det är ju enkelt. Att ha en folkomröstning i en fråga som uppkommit av ett enda skäl – kommunens ekonomiska situation – ska vi rösta om utan att man som väljare ska få veta alternativen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att flytta verksamheten från Lindängen handlar om ekonomi, inget annat. Det påpekar Anna Zöögling (S).

Bild: Josefin Berntsson

Annons

Sedan säger Gunilla Dverstorp i artikeln, jag citerar: ”Sen är vi ganska många som tror att det går att lösa socialnämndens ekonomi med andra åtgärder, men de har aldrig varit uppe för diskussion.”

Kan då Gunilla Dverstorp berätta vilka alternativ som hon och tydligen många andra ser för att komma tillrätta med social- och omvårdnadsnämndens underskott på 4,2 miljoner?

Annons

Vi har från vår sida efterfrågat de alternativen eftersom vi i nämnden inte hittat andra alternativ som ger samma effekt trots att ett otal olika förslag varit uppe till diskussion.

Annons

Jag tycker det är oansvarigt av valnämndens majoritet att lägga fram ett förslag till alternativ som inte tar hänsyn till huvudfrågan – ekonomin. Det är faktiskt en trovärdighetsfråga för vår demokratiska organisation att öppet redovisa de alternativ de båda sidorna inför folkomröstningen står för.

Vad är ert alternativ till flytten av Lindängen? Vilka är de andra åtgärder som Gunilla och många med henne så tydligt ser? Vi väntar nyfiket på svar!

I den bästa av världar behövs inga besparingar. I den bästa av världar har vi pengar till att behålla och skapa alla de verksamheter vi skulle vilja ha. Idag är vi inte där. Idag är vi i en situation där vi behöver vända på varje krona och fundera på var den gör mest nytta. När man då säger nej till en besparingsåtgärd så är det rimligt att kräva att man också redovisar sina egna alternativ.

Vad vill ni göra istället? Vill ni höja skatten? Säg då det! Vill ni spara på något annat? Berätta då på vad?

Vill ni ta medel från andra nämnder och tillskjuta social- och omvårdnadsnämnden? Berätta då hur!

Anna Zöögling Ordförande, Social-och omvårdnadsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy