Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Lindängen behövs – anledning till att ekonomiskt alternativ saknas på valsedeln

Signaturen ”Fast på sidolinjen” kanske ska ta ett steg in på planen! Ta dig tid att läsa revisorernas granskningsrapport. Den finns i sin helhet på kommunens hemsida, politik, kallelse till socialnämnden den 26 januari. Då kanske Du också drar slutsatsen att vi vårdar våra äldre i hemmet till en större kostnad än om de erbjöds plats på ett av våra särskilda boenden, säbo.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Billigare med plats på särskilt boende än tre timmars hemtjänst per dygn. Det hävdar Birgitta Andersson (L).

Annons

Ett dygn på säbo kostar cirka 2100 kronor och en hemtjänsttimma 700 kronor (1400 kronor om man räknar in s.k. overheadkostnader).

Jag och många med mig inom oppositionen, drar då följande slutsats: Om en vårdtagare behöver mer än tre timmar hjälp per dygn, så ska vederbörande erbjudas en plats på säbo. Inte enbart på grund av ekonomin utan också för att bryta isolering och skapa trygghet!

Annons

Så anledningen till att det inte erbjuds ett ”ekonomiskt” alternativ på valsedeln inför folkomröstningen är att vi är övertygade om att: Lindängen kommer att behövas även i framtiden. Besparingen finns inom organisationen av äldreomsorgen. Det mest kostnadseffektiva vore om socialnämnden ändrade beslutet om stängning av Lindängen. (Det finns ju också ett beslut om att tillskapa ett demensboende i kommunen). Då skulle vi spara den beräknade kostnaden för en folkomröstning = 530 000kronor.

Men ”Att göra det enda rätta tillgrips ofta som sista utväg”...

Birgitta Andersson Liberalerna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy