Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm Centrum

Insändare
Insändare: Vi ligger på en högre nivå och bra hemvård måste få kosta

Bästa Gunilla Dverstorp. Vi blev både ledsna, besvikna och tagna på sängen av din insändare av "kostnadseffekter i hemtjänsten".

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tidaholm ligger på en högre nivå än många andra kommuner gör. Ska vi verkligen gå bakåt och förstöra det vi byggt upp? Det undrar signaturen "Personal på hemvården" i en replik på Gunilla Dverstorps insändare.

Bild: Karin Bylund

Annons

Det du skrev om att Tidaholms hemtjänst har lägre betyg gällande trygghet, bemötande och förtroende än andra kommuner stämmer inte överens med de vårdtagarundersökningar som görs varje år. Där ligger vi på en mycket hög nivå på alla plan.

Att våra vårdtagare upplever ensamhet är väl inte så konstigt i dessa pandemi-tider.

Kontinuiteten har blivit lidande av att vi måste stanna hemma för minsta lilla sjukdomssymtom. Detta medför fler vikarier och tack för att ni finns så vi lyckats så bra, trots enorma påfrestningar.

Annons

Annons

Vi har än idag inte haft ett enda covid-19 fall där det är personal som smittat någon vårdtagare. En bedrift i sig! Detta tack vare en chef som legat steget före och gett oss bästa tänkbara förutsättningar inför en pandemi vi inte visste något om.

Vi vill påstå att hemvården i Tidaholm utvecklats enormt de sista 5-6 åren. Vi har en bra ledning som gör allt för oss som personal med bra arbetsmiljö med mera.

Våra vårdtagare är vårda det allra bästa och vi gör allt och lite till för att löss alla möjliga och omöjliga situationer. Vi bedriver till exempel palliativ vård, vilket betyder vård i livets slutskede. Man har rätt att bestämma själv om man vill somna in i hemmet bland nära och kära.

Vi kör ut varm mat varje dag, vilket vi tycker är toppen. Så fungerar det inte överallt där det kanske körs ut mat för flera dagar åt gången. Det betyder att vi ser vårdtagaren varje dag och ser ändringar i deras mående.

Trycket på hemvården har definitivt ökat på grund av besparingar, på platser på växelvård, kortvård och särskilt boende.

Vi måste även bemanna med personal för att kunna stå redo och vara på tårna när vårdtagare skrivs ut från sjukhus och skall komma hem. Detta för att inte vår kommun skall bli betalningsskyldiga.

Tidaholm ligger på en högre nivå än många andra kommuner gör. Ska vi verkligen gå bakåt och förstöra det vi byggt upp. Regeringen vill ju satsa på äldrevården. Detta kan ju faktiskt betyda att vi ligger steget före och inte behöver göra samma lyft som andra kommuner måste göra för att komma ikapp. Bra hemvård måste få kosta.

Ett tag var vår slogan i Tidaholm att "Gräset är grönare", vi vet att hemvården är grönare.

Vi brinner för det vi gör och vi är stolta över vårt jobb.

Personal på hemvården

Annons

Annons

Till toppen av sidan