Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Frågorna hopar sig

Läser med stor förvåning socialnämndens ordförandes insändare i förra veckan. Hon skriver, apropå revisorernas granskningsrapport, att ”vi har gett förvaltningen i uppdrag att kontrollera vad som finns bakom siffrorna”. Uppdraget skall redovisas till nämnden senast 210625.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lindängen, särskilt boende i Ekedalen.

Bild: Josefin Berntsson

Annons

Man häpnar av ett sådant svar. Det normala måste väl ändå vara att varje år inleda budgetprocessen med att analysera den egna verksamhetens styrkor och svagheter avseende ekonomi och prestationer. Hade man gjort det så hade inte den akuta budgetsituationen behövt uppstå.

Av ordförandens svar att döma verkar uppgifterna i revisorernas rapport vara rena nyheter för henne. Detta är mycket anmärkningsvärt eftersom rapporten grundar sig på en revisionsfirmas sammanställning av offentlig statistik som var och en kan ta del av på nätet. Det är ni själva som rapporterat in uppgifterna rörande äldreomsorgen i Tidaholms kommun. Det skall väl därför inte behöva ta drygt tre månader att analysera dessa siffror nu?

Annons

Annons

En annan fråga som inte heller går att undvika i sammanhanget blir självfallet: Om de grundläggande uppgifterna i revisorernas rapport om äldreomsorgens verksamhet och ekonomi varit okända för socialnämnden — Vad grundar sig då beslutet att lägga ner Lindängen på???

Undrande

Annons

Annons

Till toppen av sidan