Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Den ene vet inte vad den andre gör

Folkomröstningen ska flyttas fram på grund av pandemin om S och V får bestämma. Så idag den 20/4 hör man på radion att flytten från Lindängen ska ske den 25-26/5, då man nu anser att det kan ske på ett smittsäkert sätt.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lindängens särskilda boende avvecklas 25-26 maj.

Bild: Claes Rydholm

Annons

I en intervju med en anhörig framgår det att de boende och deras anhöriga inte informerats om flytten innan det går ut i media.

Hur tänker man där, nog är det väl chefens ansvar att varit på Lindängen och informerat de boende samt skickat brev till deras anhöriga innan man släpper det till media!

Och hur tänker man när det gäller smittsäkerhet? I maj är det ingen fara att flytta de boende, men i september, när de flesta har hunnit få åtminstone en dos vaccin, då är det för stor risk att ha en folkomröstning.

Annons

Annons

Lena Wigholm

Svar direkt från förvaltningen: Eftersom personer på särskilda boenden varit den högst prioriterade gruppen för vaccinering så är nu alla boende på Lindängen fullt vaccinerade. Därmed har regionens smittskyddsenhet gett klartecken för flytten. När det gäller information så har den först gått ut till boende och anhöriga, men därefter snabbt kommit till medias kännedom.

Maria Olsson, socialchef

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy