Annons

Annons

Annons

Tidaholm Centrum

Läsartext
Ett liv med konst - en utställning för att hedra och minnas Birgit Stridh

I helgen hölls utställningen Ett liv av konst i konsthallen på Turbinhusön med samlade alster av Birgit Stridh.

– Birgit gick bort av cancer under 2020 och vi ville ge andra möjlighet att njuta av hennes konst, säger barnbarnet Michaela.

Detta är en läsartext.

Minnesutställningen av Birgit Stridhs konst betydde mycket för de närstående som skänker en stor del av intäkterna till Cancerfonden. Hon gick bort i cancer förra året.

Bild: Privat

Annons

Det var cirka 350 tavlor som ställdes ut i olika konststilar, så som akvarell, olja och målningar på skiffer från Dala sten. Många av de vackra tavlorna fick nya hem då intäkter går till bland annat Cancerfonden.

– Birgit var otroligt givmild, så det hade varit hennes önskan, berättar familjen.

Birgit har alltid älskat naturen och spenderat mycket tid där. Naturmaterial som fjädrar, stenar och drivved har ofta fått plats i konsten. Men det som kanske utmärker Birgits konst mest är de starka färgerna och hur hon fångat årstidernas skiftningar i vackra akvareller och stora oljemålningar. Hon var en kreativ själ och höll på med olika sorters hantverk. Sömnad var ett stort intresse där allt från kuddar i form av ugglor och får kunde sys.

Annons

Annons

– Det finns inte nog med positiva ord som kan beskriva denna underbara kvinna, säger dottern Carina.

Carina, Håkan, Elisabeth och Michaela som anordnade utställningen är mycket nöjda.

– Vi är så glada att det var så många som kom och fick njuta och glädjas av Birgits konst. Som en besökare sa "Detta är verkligen konst som fyller en med glädje" precis så minns vi Birgit, som en godhjärtad person som spred glädje och värme.

Johanna Andersson, enhetschef kultur, tyckte om initiativet.

– Jätteroligt att vi kunde utnyttja konsthallen för detta. Det var anpassat efter nuvarande restriktioner med max sex personer i lokalen samtidigt och med separat in- och utgång.

Birgit målade många motiv på sten.

Blommor och växter är ett vanligt motiv.

En imponerande målning.

Birgit Stridh var en produktiv konstnär under sin levnad.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan