Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vi backar vice ordförandena i BUN

Med anledning av att tidigare vice ordf Krister Rohman (KD) och nuvarande vice ordf Björn Yngvesson (KD) anmälts för kränkande beteende vill vi från oppositionen härmed uttala vårt fulla stöd och förtroende för dem.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Vi har i inget sammanhang upplevt Krister och Björn som personer som uttalar sig negativt eller kränkande mot någon. Tvärtom så har vi upplevt dem som sakliga och ödmjuka personer som lyssnar på alla och respekterar andras åsikter.

Vice ordf i nämnder och kommunstyrelse måste ha rätt att följa upp fattade beslut. Detta är speciellt viktigt om ordf inte stöder majoritetens beslut.

Några av oss var med på mötet i juni 2019 i Fröjered. Ingen av oss upplevde vad Krister Rohman och Runo Johansson sa som kränkande mot någon person.

Stämningen var "stundtals aggressiv och hätsk" på mötet. Som vi bedömde det berodde stämning i huvudsak på att allmänheten inte fick korrekta svar på sina frågor.

Arbetsmiljöinspektionen har efter att behandlat anmälan mot Krister Rohman och Runo Johansson efter mötet i Fröjered beslutat att inte vidta några åtgärder riktade mot Krister och Runo.

Annons

Lennart Axelsson (C), Ingemar Johansson (L), Ambjörn Lennartsson (M), Lennart Nilsson (SD), Karin Olofsson (MP), Zelal-Sara Yesildeniz (-)

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy