Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm Centrum

Insändare
Insändare: Vad är Socialdemokraterna och Vänsterpartiet rädda för?

På fullmäktigemötet i april återremitterade S och V frågan om folkomröstningen till valnämnden för att få svar på två frågor. Frågor som nämnden redan fastslagit i föreskrifterna, alternativt inte var nämndens mandat att svara på.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Karin Olofsson (MP)

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

I det första fallet framgår det av föreskrifterna att det är valnämndens ansvar att se till att omröstningen sker på ett smittsäkert sätt. I det andra fallet har inte valnämnden mandat att beskriva ekonomiska konsekvenser av ett ja/nej-beslut. Den enda ekonomiska fråga som valnämnden behandlar enligt sitt reglemente är arvode till valfunktionärer. Vid valnämndens möte den 30 april stod detta klart för alla nämndens ledamöter. Därav svaret från en enig nämnd.

Annons

Annons

Trots valnämndens snabba beslut, och att övriga handlingar inför folkomröstningen redan finns på kommunfullmäktiges bord, vägrade S och V att låta frågan gå till fullmäktige den 31 maj. Då hade folkomröstningen kunnat ske den 5 september och vi kunde gått vidare efter beslut. Jag undrar vad det är som måste ”beredas” ytterligare? Eller snarare vad är S och V så rädda för? Att en majoritet av befolkningen inte håller med dem i frågan?

Karin Olofsson (MP)

Annons

Annons

Till toppen av sidan