Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Insändare: Låt inte personalen betala priset

Vi läser i tidningen att Liberalerna tycker att heltider för de anställda i Tidaholms kommun kostar för mycket.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"I tider av pandemi där personalens insatser applåderats och där deras arbetsvillkor hamnat i strålkastarljuset känns en sådan åsikt väldigt märklig", skriver Kommunal angående Liberalerna i Tidaholms utspel.

Annons

I tider av pandemi där personalens insatser applåderats och där deras arbetsvillkor hamnat i strålkastarljuset känns en sådan åsikt väldigt märklig.

Under året som gått har  bristerna i välfärden uppmärksammats och därför har regeringen satsat pengar på äldreomsorgen och vården. Det finns även en bred vilja hos allmänheten att villkoren i välfärden måste bli bättre för brukare och personal. Men Liberalerna verkar inte hålla med?

Annons

Annons

Som kommun kan man inte välja bort att arbeta för att heltid ska bli norm. Det arbetet är högt prioriterat hos Sveriges kommuner och regioner och det handlar om att dels få en mer jämställd arbetsmarknad men också för kommunerna och regionerna att klara av framtidens stora rekryteringsbehov. Tidaholm behöver politiker som satsar så att vi klarar av framtiden.

Men Liberalerna verkar inte vilja satsa alls. Det som händer när man så tydligt säger att personalens, kvinnor i vård – och omsorg, villkor inte är värda att satsa på är att de också lägger över skulden på personalen. Det är inte acceptabelt att en enda medarbetare ska känna skuld över att deras heltider kostar för mycket. Personalen gör ett fantastiskt jobb. Och Liberalerna kanske istället ska värdesätta och uppskatta att man har medarbetare som vill och kan arbeta heltid i kommunen. Personalen i välfärden har under lång tid betalat tillräckligt genom ofrivilliga deltider och lönediskriminering. Låt inte individer – brukare och personal - betala priset för Liberalernas ovilja att satsa.

Kommunal Falköping-Tidaholm

Läs mer: Heltidsprojektet inget nollsummespel

Till toppen av sidan