Annons

Annons

Annons

Skövde

Anrika Tai-Pak har gästats av många tidaholmare – nu har epoken avslutats

Tai-Pak var Skövdes första kinarestaurang och är sedan de öppnade 1976 vid Sandtorget en klassiker i Skövde. Inte minst har den varit ett kulinariskt resmål för tidaholmare. Nu har Tai-Pak stängt för gott.

Text

Tai-Pak har funnits i Skövde i 45 år, med samma klassiska inredning och kinesiska meny. Nu blir det nästan som slutet på en era, för nu har restaurangen bytt ägare och istället kommer den thailändska snabbmatsrestaurangen Sam's Noodles Café att öppna.

Bild: Lisa Bring

Annons

Istället kommer det att bli annan restaurangverksamhet i lokalen.

Restaurangen som ska öppna, enligt en anmälan om registrering av livsmedelsanläggning till Miljösamverkan östra Skaraborg, heter Sam's Noodles Café. Inriktningen blir thailändsk snabbmat.

De nya ägarna driver även en thailändsk snabbmatsrestaurang i Mantorp och satsar nu på ett liknande koncept i Skövde. Detta var SLA först med att rapportera om.

Annons

Annons

När nya restaurangen i Skövde öppnar framgår inte. Tidningen söker de nya ägarna.

2016 firade Tai-Pak 40-årsjubileum och den 17 juni i år hade restaurangen kunnat fira 45 år. 1976 när de öppnade var restaurangen ett exotiskt tillskott i Skövde och idag var restaurangen en riktig klassiker där många skaraborgare ätit och har minnen från. Inte minst har tidaholmare ofta frekventerat näringsstället.

Bild från 2016 när tidningen gjorde ett reportage om 40-årsjubilerande Tai-Pak. Den karakteristiska röda inredningen med de svarta detaljerna är intakt. Liksom borden och stolarna, som varit med från början.

Bild: Marianne Carlsson

Tidigare ägaren Cheng Ting Kay drev restaurangen i över 30 år. Interiören var sig också lik sedan starten, likaså menyn där endast mindre förändringar gjorts under årets lopp. Basen varit hela tiden det kantonesiska köket.

2019 bytte restaurangen ägare och det är nu de som lämnar Tai-Pak till en ny ägare som har en annan inriktning. Just nu har restaurangen stängt.

”Kära gäster. Med tungt hjärta tackar vi för oss för vår tid här i Skövde. Vi har beslutat oss för att dra oss tillbaka. Vi tackar så hemskt mycket till er alla som har besökt och stöttat oss under denna svåra tid. Vi kommer att sakna er! Ägarbyte kommer att ske 1/5-2021.”, skriver ägarna på en lapp på dörren till Tai-Pak.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan