Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Kommunal, vem är det som egentligen vill satsa?

Svar till insändaren från Kommunal Falköping-Tidaholm ”Låt inte personalen betala priset”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ingemar Johansson (L) ifrågasätter om ens Kommunals representanter bemödat sig med att läsa artikeln om interpellationen.

Bild: Claes Rydholm, Thomas Gustafsson

Annons

I en insändare i VB:s webbupplaga den 20 maj 2021 skriver Kommunal Falköping-Tidaholm att citat: ”Vi läser i tidningen att Liberalerna tycker att heltider för de anställda i Tidaholms kommun kostar för mycket.” och tycker att detta är en ”mycket märklig åsikt”.

Jag frågar mig om författaren eller författarna till insändaren ens bemödat sig om att läsa den artikeln som de hänvisar till än mindre underlaget för den interpellation som föranledde tidningens artikel. Citat från tidningsartikeln:

”Ingemar ”Igge” Johansson (L) har varit med och initierat heltidsprojektet i Tidaholms kommun och tycker projektet är bra i sig men har nu reagerat på kostnaderna.

Det skulle vara ett nollsummespel men det kostar kommunen över tio miljoner kronor per år.”

Annons

Det räcker med att citera tidningsartikelns två första meningar för att förstå att denna ”märkliga åsikt” som Liberalerna i Tidaholm sägs ha, är ett eget påhitt som Kommunal tillskriver oss. Det går alldeles utmärkt att fråga oss och mig, för det är undertecknad som står bakom interpellationen, om vilken åsikt vi/jag har så slipper ni hitta på åsikter åt andra.

Annons

Vad interpellationen och tidningsartikeln handlade om var hur ett projekt som i stort sett inte skulle föra med sig några kostnader alls visade sig generera en kostnad på över 10 miljoner kronor per år.

Det kunde ha handlat om vilket projekt som helst och om vad som helst men nu råkade det handla om heltidsprojektet. Även det som är bra kostar och måste finansieras. Hur detta skall göras är politikens sak och måste få diskuteras för vi kan inte budgetera bara 350 tkr för något som sedan visar sig kosta över 10 miljoner kronor, utan att reagera.

Social- och omvårdnadsnämnden i Tidaholm har dragits med stora underskott i några år och den egna redovisningen liksom den av revisorerna tillsatta granskningen kommer fram till att det är just heltidsprojektet som stått för en stor del av detta underskott.

Denna nämnd tvingas nu minska sin personalstyrka med motsvarande 20 årsarbetare plus en planerad nedstängning av Lindängens äldreboende. Detta med en budget som vi inte stod bakom.

Tvärtom ställde vi oss bakom en budget som ville skjuta till pengar till just social- och omvårdnadsnämnden. Så vem är det egentligen som vill satsa?

”Låt inte personalen betala priset” var er rubrik. Både de som förlorar sitt jobb och personalen på Lindängen får göra just det, men det vet ni säkert om för det är ju er uppgift att stötta den personal som ni företräder.

Ingemar”Igge”Johansson (L)

Läs mer: Låt inte personalen betala priset

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy