Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Hjärtskärande att se de gamla flyttas

Svar till Per-Olof Graafs insändare i VB den 31 maj 2021. Tisdagen den 25 maj var jag på plats vid Lindängen när flytten inleddes. Det var hjärtskärande att se de gamla rullas ut i rullstolar till väntande bilar där de lyftes ombord med rullstol och allt.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"En kall, cynisk och hjärtlös politisk taktik från S och V", hävdar Runo Johansson (L) angående Lindängenfrågan och hanteringen av kommande folkomröstning.

Bild: Marianne Carlsson

Annons

I min värld flyttar man bara gamla, sköra människor om det är absolut nödvändigt. I detta fall handlar det om kall, cynisk och hjärtlös politisk taktik från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Skynda på flytten och sedan förhala folkomröstningen så att så lång tid som möjligt hinner gå emellan så att frågan uppfattas som inaktuell och ointressant av de som ska rösta och därmed ett lågt valdeltagande. Det är skamligt!

Annons

Annons

Ett folkinitiativ har samlat 1800 namnunderskrifter varav 1400 godkänts formellt. Fullmäktige har därefter fattat beslut om att folkomröstning ska hållas. Det är fakta och trumfar i min värld ett nämndbeslut. Det handlar om respekt för demokratin, oavsett om Per-Olof Graaf tycker det är ryggradslöst eller inte. Att Lindängen nu ligger i malpåse beror enbart på den av S och V framstressade flytten. Jag hade hellre sett att Lindängen drivits vidare fram till folkomröstningen och att resultatet i denna sedan avgjort flytt eller inte.

Gällande ekonomi så kommer en alternativ budget att läggas från oppositionen.

Runo Johansson (L), Oppositionsråd

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy