Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Insändare: Peter och skyttegravskriget

I en skyttegrav hukar man för att gömma sig. Alla vi oppositionspolitiker som uttalat oss i frågor om landsbygdsskolorna och Lindängen har undertecknat med våra namn och varit mycket synliga.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Birgitta Andersson (L).

Bild: Claes Rydholm

Annons

Läs mer: Friberg (M) trött på skyttegravskriget

Om den tidigare ”lugna politiska sandlådan”nu vitaliseras av att oppositionen höjer rösten i sina hjärtefrågor så måste det väl ses som ett sundhetstecken?

Annons

Att Peter Friberg håller fast vid en åsikt som resulterar i att vi dels måste genomföra en folkomröstning om Lindängens framtid, dels att de boende tvingats flytta därifrån innan omröstningens resultat har behandlats, det är hans val.

Annons

Men han kan knappast vänta sig att vi som inte tycker likadant ska jubla! Att vi som förtroendevalda ska vara raka, ärliga, stå för våra åsikter och ta ansvar ingår i uppdraget.

Det behöver inte framhållas som unikt, det har väljarna rätt att vänta sig: Det heter i förtroende vald!

Vi är också vana att föra dialog och komma överens. Ibland får man lov att ändra sig när nya fakta kommer på bordet, det är ingen skam!

Men att stå för sin åsikt och ta ansvar innebär inte, enligt min mening, att gång efter annan avstå från att rösta vid votering i kommunfullmäktige.

Hur ska väljarna då veta vad man står för?

Birgitta Andersson, Liberalerna

Till toppen av sidan