Annons

Annons

Annons

Annons

Mariestad

Ulf Lundell kommer till Skaraborg nästa sommar – spelar vid gamla fängelset

Hoppas finns om en konsertsommar 2022. Nu är det klart att Ulf Lundell kommer till Skaraborg, närmare bestämt Mariestad, när han åker på turné nästa sommar.

Ulf Lundell när han var ute på turné i Sverige 2019.

Bild: Fredrik Selgeryd

Annons

Tanken var att Ulf Lundell skulle ha kommit till Mariestad redan 2020 med sin turné, men på grund av pandemin blev den framflyttad till 2021 och till 2022.

Nu har datumet fastställts, lördagen den 23 juli 2022 kommer han till Skaraborg. Då spelar han på Waterside Mariestad, tidigare länsfängelset, som renoverats till en besöksnäringsanläggning. På den gamla fängelsegården ska en scen och spelplats byggas upp nästa sommar.

Annons

Annons

Konserten med Ulf Lundell kan bli ett första steg till fler konserter på anläggningen. Går denna spelning bra, kommer konsertarrangören Live Nation ha Waterside Mariestad som ett återkommande stopp för stora sommarturnéer.

– Därför hoppas vi att Skaraborgarna, och andra intresserade, skall vallfärda hit för att uppleva den största konsertupplevelse i Mariestad på mannaminne, säger Glenn Rytterfjell, verksamhetschef för Waterside Mariestad, i ett pressmeddelande.

Ulf Lundell behöver kanske inte en lång presentation, en av hans mesta kända sånger är Öppna landskap som han slog genom med stort i början av 80-talet. Sedan dess har han släppt 24 album. Han är också författare och konstnär samt har varit sommarvärd i Sveriges radio P1 fem gånger.

Under sin sommarturné spelar Ulf Lundell även på Skansen, Dalhalla i Rättvik, Borgholms slottsruin och Trädgårdsföreningen i Göteborg.

– Vi är ödmjuka inför att nämnas, och finnas med i samma turnéplan, som Sveriges största och bästa sommarscener, säger Glenn Rytterfjell i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan