Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Musikjournalisten Anders Nunstedt har gått bort

Journalisten Anders Nunstedt gick bort på onsdagen efter en längre tids sjukdom. Han var en av Expressens mest profilerade medarbetare och beskrivs som ett av branschens allra största namn under 30 år. Sin journalistiska bana inledde han som sportreporter på Skövde Nyheter.

Expressens reporter Anders Nunstedt på plats på Eurovision 2019. På onsdagen gick han bort efter en längre tids sjukdom. Han var en hyllad musikjournalist och en av de största i branschen. Hans hemstad är Skövde och det var på SN som han inledde sin journalistikkarriär. Foto Henrik Montgomery / TT

Bild: TT

Annons

Anders Nunstedt var en hyllad musikjournalist som bevakade alla stora arenaevenemang galor, schlagerfestivaler och Eurovision-finaler för Expressen. Ett smeknamn som han hade var Pappa Pop. På onsdagen lämnade tidningen det sorgliga beskedet att han gått bort i cancer, 51 år gammal.

Annons

Annons

– Anders Nunstedt har varit en av Expressens mest profilerade medarbetare sedan tidigt 90-tal. Från tiden på klassiska Expressen Fredag till krönikör om den underhållning som berört flest i Sverige, däremellan chef för sportmagasin och utrikeskorrespondent. Det är en sorgens dag för oss kolleger och Expressens läsare, säger Expressens chefredaktör Klas Granström, till Expressen.

Anders Nunstedt kommer från Skövde och började som sportreporter på Skövde Nyheter. 1990 blev han nöjesreporter på Expressen och var med och förnyade nöjesjournalistiken i Sverige.

Anders Nunstedt sörjs av sin fru Carina och sönerna Wilmer och Oscar samt brodern Per och systern Katarina med familjer.

– Det är en ofattbar sorg att han har lämnat oss så tidigt men vi stärks av all kärlek, humor och omtanke som han har spridit till oss och alla andra genom åren, säger de i ett gemensamt uttalande till Expressen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan