AnnonsGarderobsfabriken

Efter succéåret med TV-inspelningar – Skövdeföretaget nyanställer: "Nu måste vi utöka"

För drygt sex år sedan drog Skövdebon och förvaringsexperten Adam Zäll igång Garderobsfabriken. Företaget har gjort sig ett namn genom att tillverka platsbyggda garderober och andra förvaringslösningar lokalt i Skövde.

Skor, jackor, halsdukar och handskar huller om buller. Kaoset i hallen känner de flesta igen sig i, vare sig man bor i lägenhet eller villa. Så, hur ska man göra för att lösa stöket? Adam och hans far Tomas Zäll brinner för att lösa förvaringsproblem.

-Vi har arbetat i drygt sex år med att platsbygga förvaringslösningar åt våra kunder. Ganska få bostäder har tillräckliga möjligheter till förvaring och istället för att köpa en lös garderob är det bättre att skaffa sig en platsbyggd istället, säger Adam.

Prova Garderobsfabrikens ritprogram - designa din egen drömgarderob

Bara några månader efter att Adam startade upp sitt företag hakade hans far Tomas på.

Effektiv förvaring

Adam berättar att det är extra bra att låta måttanpassa sin garderob och anpassa förvaringen efter de behov man faktiskt har. Behoven är olika från familj till familj, därför ska även garderoben anpassas därefter.

-I hallen måste man få plats med ytterkläder och skor, sådant som kan ta upp rätt mycket plats. Då är det bra att kunna använda ytan effektivt. Vi bygger vanligtvis från golv till tak för att kunna använda ytan maximalt och använder oss i princip alltid av skjutdörrar för att spara plats.

Just hallen är ofta en plats med begränsat utrymme och då är det smidigast att lagra på höjden. Gärna långa jackor för sig, korta för sig och så vidare.

-Genom att dela upp förvaringen efter plagg kan man använda ytan bättre, under kortare plagg kan du till exempel få plats med ännu mer förvaring.

Det går också att använda ytor som man kanske annars inte hade tänkt på.

-Det är vanligt att våra kunder har trappor, proppskåp, uttag och snedtak som gör det svårt att kunna utnyttja platsen annars. Vi anpassar inredningen efter hur ditt hem ser ut och kan låta förvaringen bli en del av rummet på ett bra sätt.

Bildgalleri - inspireras av Garderobsfabrikens garderober

Familjeföretag

Bara några månader efter att Adam startade upp sitt företag hakade hans far Tomas på.

-Han har varit arbetsledare i en möbelfabrik och har gott om erfarenhet av produktionsdelen så han driver största delen av tillverkningsprocessen.

Även om Tomas arbetar vägg i vägg med butiken med att tillverka alltifrån dörrar till garderobssidor är det oftast Adam man stöter på i lokalen.

-Jag sköter försäljningen för det mesta, även om vi såklart hjälps åt med mycket. Vi har båda lärt oss otroligt mycket och har kommit närmre varandra sedan vi började jobba ihop, säger Adam.

Den som är nyfiken på att låta Adam eller Tomas hjälpa till med förvaringen där hemma kan lätt göra slag i saken.

-Antingen så kommer vi ut helt kostnadsfritt och tar mått på plats och samtidigt kontrollerar rummets förutsättningar, till exempel om det finns fönster eller dörrar vi måste ta hänsyn till när vi planerar en inredning. Om det behöver göras en speciallösning eller om kunden önskar hjälp med designen gör vi även det på plats.

Det går också att använda deras ritprogram.

-Vi har ett ritprogram på vår hemsida där det är lätt att fylla i mått och designa sina egna måttanpassade skjutdörrar för att sedan få ett kostnadsförslag skickat till sig.

Spännande men också nervöst med kameror i nacken.

Bildgalleri - här är några av de många garderoberna Garderobsfabriken har installerat

Populära i TV-rutan

Familjeföretaget har även gjort succé i rutan.

-På något sätt hade de hittat vår hemsida och någon i teamet kände någon som köpt garderober av oss. Så vi fick förfrågan om att vara med i “Anders knackar på” för att bygga garderober åt Agneta Sjödin och Dan Ekborg. Så vi åkte upp i april och gjorde vårt jobb, sedan visades programmet under oktober och november.

I våras sändes andra avsnittet där familjeföretaget arbetade med garderober och i höst sänds ännu fler avsnitt.

TV-inspelningarna har varit nyttiga för företaget men det är de nöjda kunderna som gör den bästa marknadsföringen, menar Adam.

– Många väljer att beställa garderob av oss efter att ha hört om oss av vänner eller familj. Samtidigt vill vi nu ut ännu bredare och hitta en ännu bredare målgrupp.

Därför är det dags att nyanställa

Läs mer om tjänsten här

Nu söker Adam en ny kollega som ska kunna utveckla affärerna framåt.

– Vi söker en säljare som kan hitta nya möjligheter för oss att göra affärer. En självgående person med driv nog att utveckla verksamheten.

Sök tjänsten genom att klicka här

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och Garderobsfabriken och ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Västgöta-Bladets redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan